Vandaag is donderdag 28 maart
Witte Donderdag
 

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
wanneerzondag 24 oktober 2021    Evangelie van 2021-10-24
 titelWereldmissiedag
beschrijving

Op zon­dag 24 ok­to­ber viert de Rooms-Katho­lie­ke Kerk Wereld­mis­sie­dag. Al eer­der dit jaar publi­ceerde het Vati­caan de bood­schap van paus Fran­cis­cus voor deze dag, met als uitgangs­punt: “Het is voor ons onmoge­lijk niet te spreken over hetgeen wij gezien en gehoord hebben” (Hand. 4, 20). Deze bood­schap is in nu in de Neder­landse vertaling be­schik­baar.

‘Wanneer wij de kracht van Gods liefde ervaren, wanneer wij zijn aanwe­zig­heid als Vader in ons per­soon­lijk en gemeen­schap­pe­lijk leven erkennen, kunnen wij niet anders dan wat wij hebben gezien en gehoord ver­kon­di­gen en delen’, schrijft paus Fran­cis­cus.

‘De Kerk bestaat om te evan­ge­li­se­ren’
Het thema van Wereld­mis­sie­dag van dit jaar ziet de paus als ‘een uit­no­di­ging aan ieder van ons om “ons moeite te getroosten” en wat wij in ons hart dragen, bekend te maken. Deze zen­ding is de iden­ti­teit van de Kerk en is dat altijd geweest: “Zij bestaat om te evan­ge­li­se­ren” (de heilige Paulus VI, apos­to­lische exhor­ta­tie Evangelii nuntiandi, 14).’

De paus schrijft dat chris­te­nen van nu zich kunnen laten in­spi­re­ren door het voor­beeld van degenen die in staat zijn geweest op weg te gaan, land en familie achter te laten, om het evan­ge­lie zon­der uitstel en zon­der angst naar de uit­hoeken van volken en ste­den te brengen.

Aandacht voor de Kerk van Guinee
Missio brengt in de Wereld­mis­sie­maand ok­to­ber de kerk van Guinee voor het voetlicht. In de pa­ro­chies wordt daar in ok­to­ber ook voor ge­col­lec­teerd. Missio is de Stich­ting Pau­se­lijke Missie­werken Neder­land en onder­deel van de inter­na­tio­nale Pau­se­lijke Missie­werken van de Rooms-katho­lie­ke Kerk. Missio ressor­teert onder de Pau­se­lijke Con­gre­ga­tie voor de Evangeli­sa­tie van de Volkeren. De Pau­se­lijke Missie­werken zijn actief in ongeveer 130 lan­den.

info

www.missio.nl/nieuwses/wereldmissiemaand-2021-guinee

locatie
plaatswereldwijd
doelgroep

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl