Vandaag is donderdag 2 december  

categorie categorie Lezing
lezing
wanneervanaf maandag 7 februari 2022    Evangelie van 2022-02-07
begintijd19:30 uur
eindtijd21:30 uur
 titelSint-Jansavond - Geloofscursus
beschrijving

Aan het begin van 2022 wordt in het kader van de Kathedraalschool een geloofscursus gehouden in de Bouwloods, het museum naast de Sint-Janskathedraal.

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die kennis wil maken met de schoonheid van het katholieke geloof. Het gaat om een inleidende cursus die in zes samenhangende bijeenkomsten de belangrijkste thema’s van ons geloof wil inleiden. Er wordt geen speciale voorkennis verondersteld en de nadruk ligt op het luisteren naar een gedegen inleiding gevolgd door onderlinge uitwisseling van indrukken en inzichten. Bent u oprecht benieuwd wat het katholieke geloof kan betekenen of bent u reeds lang gelovig maar toe aan nieuwe inspiratie... allen van harte welkom.

Data: maandagen 7 en 14 februari - 14 en 28 maart - 4 en 11 april 2022
Van 19.30 tot 21.30 uur in de Bouwloods, Torenstraat 16 te ’s-Hertogenbosch.
Opgeven voor deze cursus is van belang: secretariaat@mariajohannes.nl

Kathedraalschool
Vanaf september gaat er in ’s-Hertogenbosch een nieuwe school open: De Kathedraalschool. Iedereen die dieper wil doordringen in het geheim van ons geloof is van harte uitgenodigd het aanbod te bestuderen. Voor allen is er een mogelijkheid tot verdieping van geloof en versterking van inspiratie. Er wordt geen bijzondere voorkennis gevraagd, enkel een onderzoekende open houding en de wil om te onderzoeken hoe geloof ons leven kan versterken. Ons geloof vindt zijn basis in de Liefde van God die ons draagt. In vertrouwen op die liefde mogen wij leren om zelf ook voor anderen een thuis te zijn. Leren is niet alleen iets van het hoofd. Als het daar bij zou blijven waren we niets meer dan wandelende encyclopedieën. Leren kan leiden tot nieuwe inzichten die weer doorwerken in ons gedrag en onze manier van leven. Zo wordt ons leven een avontuur van nieuwe ontmoetingen met de Liefde van God die we op steeds meer plekken leren ontdekken. Een liefde die wij dan zelf zichtbaar mogen maken. In vreugde en eenvoud.

info

secretariaat@mariajohannes.nl
www.mariajohannes.nl

locatiePlebanie Sint-Janskathedraal, Choorstraat 1
plaatsDen Bosch (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2021 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl