Vandaag is zondag 23 januari  

categorie categorie Lezing
lezing
wanneerdonderdag 10 maart    Evangelie van 2022-03-10
begintijd19:30 uur
eindtijd21:00 uur
 titelKathedraalschool - Bijbelavond
beschrijving

Elke donderdag in de Advent en Veertigdagentijd wordt in het kader van Kathedraalschool een bijbelavond gehouden in de Plebanier van de Sint-Jan.

Tijdens deze bijeenkomsten bereiden we de lezingen voor van de komende zondag. De advent en de veertigdagentijd zijn sterke liturgische tijden waarin de rijkdom van de H. Schrift tot ons komt. We lezen en overwegen samen de Schriftlezingen van deze zondag. De avonden worden afgesloten met het bidden van de liturgische dagsluiting, de completen.

Van 19.30 tot 21.00 uur op de plebanie.
Inschrijven is niet nodig.

Kathedraalschool
Vanaf september gaat er in ’s-Hertogenbosch een nieuwe school open: De Kathedraalschool. Iedereen die dieper wil doordringen in het geheim van ons geloof is van harte uitgenodigd het aanbod te bestuderen. Voor allen is er een mogelijkheid tot verdieping van geloof en versterking van inspiratie. Er wordt geen bijzondere voorkennis gevraagd, enkel een onderzoekende open houding en de wil om te onderzoeken hoe geloof ons leven kan versterken. Ons geloof vindt zijn basis in de Liefde van God die ons draagt. In vertrouwen op die liefde mogen wij leren om zelf ook voor anderen een thuis te zijn. Leren is niet alleen iets van het hoofd. Als het daar bij zou blijven waren we niets meer dan wandelende encyclopedieën. Leren kan leiden tot nieuwe inzichten die weer doorwerken in ons gedrag en onze manier van leven. Zo wordt ons leven een avontuur van nieuwe ontmoetingen met de Liefde van God die we op steeds meer plekken leren ontdekken. Een liefde die wij dan zelf zichtbaar mogen maken. In vreugde en eenvoud.

info

secretariaat@mariajohannes.nl
www.mariajohannes.nl

locatiePlebanie Sint-Janskathedraal, Choorstraat 1
plaatsDen Bosch (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2022 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl