Vandaag is zondag 17 oktober  

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneerwoensdag 22 t/m zondag 26 september    Evangelie van 2021-09-22
 titelKunstenfestival Musica Sacra Maastricht
beschrijving

Kunstenfestival Musica Sacra vindt in 2021 plaats van woensdag 22 t/m zondag 26 september. Het thema van de editie 2021 is Moeder Aarde.

In vogelvlucht
Elk jaar wordt de programmering van Musica Sacra Maastricht opgebouwd vanuit de bepalende en richtinggevende rol van een centraal thema. Met onorthodoxe keuzes en originele invalshoeken willen wij laten zien hoe verrassend universeel en actueel de gekozen thema’s zijn. Dat betekent onder andere dat vele programma’s speciaal voor Musica Sacra worden geproduceerd en dus tijdens het festival in première gaan.

Missie
Wij zijn van oorsprong een muziekfestival en anno 2021 is deze discipline nog steeds de core-business. De muziekprogrammering bestrijkt de volledige breedte van genres, stijlen en tijdperken, aangevuld met unieke premières en festival- en compositieopdrachten, uitgevoerd door nationale en internationale topmusici en -ensembles en nieuw, jong talent. Naast deze muziekprogrammering wordt tevens een uitgebreid programma van theater, film, lezingen, exposities, dans en (voet)tochten/excursies aangeboden.

Locaties
Musica Sacra Maastricht speelt zich (hoofdzakelijk) af op die plekken waar ‘het sacrale’ als vanzelfsprekend wordt ervaren. In Maastricht zijn dit de plaatsen in de historische binnenstad: in, voor, op en tussen de oude kerken en gebouwen. Vanaf dit jaar (2021) is het festival uitgebreid naar Sittard - Geleen, met een festivalprelude. 

Theater aan het Vrijthof is het festivalhart van Musica Sacra. Hier vinden producties plaats én dit is de locatie van doorlopende programmering met tentoonstellingen en andere activiteiten zoals diverse lezingen en radiouitzendingen. Een plek waar we elkaar tijdens het festival kunnen ontmoeten en onze ervaringen kunnen uitwisselen.

info

musicasacramaastricht.nl

locatie
plaatsMaastricht (Limburg)
postcode62
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2021 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl