Vandaag is zondag 17 oktober  

categorie categorie Lezing
lezing
wanneerwoensdag 22 september    Evangelie van 2021-09-22
begintijd19:30 uur
eindtijd21:15 uur
 titelLezing - De Barmhartige Samaritaan
beschrijving

De Broederschap van Onze-Lieve-Vrouw in Weert nodigt uit voor een lezing van pastoor Ivo Krewinkel over je levenshouding ten opzichte van de vluchtigheid om ons heen. Het oog hebben voor je medemens en de noden van die medemens.

Het verhaal van de Barmhartige Samaritaan hoort bij het evangelie van het lijden. Het laat op een bijna ontroerende manier zien hoe een mens zich kan verhouden tot het lijden van een ander mens. ‘Hij zag en kreeg medelijden.’ Barmhartigheid is niet een onverschillig ‘eromheen lopen’ maar een ‘blijven staan’. De Samaritaan staat voor ieder mens die bij het lijden van de andere mens blijft stilstaan. Welk lijden dan ook. Niet uit een ongepaste nieuwsgierigheid maar als een bereidheid om te helpen. Van zien naar bewogen tot barmhartigheid bewijzen.

Een aparte uitdaging in een seculiere tijd. Het lijden niet omzeilen, de pijn niet ontvluchten. Een andere wijze van genezing zoeken. Het pleidooi voor een theologische filantropie. Een oproep die echter niet bij godgeleerde mensenliefde blijft, maar die ook pleit voor een werkelijk doorleefde christelijke levenshouding. Drs. Krewinkel is pastoor van de parochies Weert zuid-oost. Hij ging in Rolduc naar het seminarie en studeerde psychologie en filosofie.

Locatie
De lezing is op woensdag 22 september in het klooster van de zusters Birgittinessen aan de Maasstraat 17 in Weert. Er is koffie en thee vanaf 19.15 uur en om 19.30 start de lezing. De avond duurt tot ongeveer 21.15 uur. Er is gelegenheid tot het stellen van vragen aan de spreker. Vrije entree en introducees zijn van harte welkom! Uiteraard worden de coronamaatregelen gerespecteerd. Daardoor kan het aantal bezoekers worden beperkt. Reserveren via info@broederschapweert.nl is daarom noodzakelijk.

info

info@broederschapweert.nl
www.bisdom-roermond.nl/Lezing-De-Barmhartige-Samaritaan-in-Weert

locatieKlooster Birgittinessen, Maasstraat 17
plaatsWeert (Limburg)
postcode60
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2021 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl