Vandaag is woensdag 22 september  

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
Franciscaanse Beweging

Franciscaanse Beweging

Website E-mail

vd Does de Willeboissingel 11
5211 CA  ’s-Hertogenbosch

(073) 613 13 40

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 18 september t/m maandag 4 oktober    Evangelie van 2021-09-18
 titelFranciscaanse Gideonsbende - Ga Krijten!
beschrijving

Het thema van de vredesweek dit jaar (18 -26 september) is ‘inclusief samenleven’. Iedereen kent het gevoel dat je er soms niet bij hoort, het gevoel te worden buitengesloten. Tijdens de vredesweek en in aanloop naar het Franciscusfeest op 4 oktober organiseert de Franciscaanse Gideonsbende de actie ‘Ga krijten!’ - over vrede en buitensluiten. Het is een oproep om de vredeswens ‘vrede en alle goeds’ op de stoep te krijten.

De wens ‘vrede en alle goeds’ wordt vaak door franciscaans geïnspireerde mensen gebruikt. Deze wens, waarin uiting gegeven wordt aan het diep menselijke verlangen naar een wereld van vrede, is een wens van ons allemaal. Iedereen kent het gevoel te worden buitengesloten. Sommige mensen ervaren dat ze niet gezien of gehoord worden en dat ze geen onderdeel uitmaken van een groter geheel. Dat heeft verstrekkende gevolgen op korte en langere termijn.

De Franciscaanse Gideonsbende nodigt je uit om je boodschap van vrede te krijten: met krijtjes, op de stoep. Krijten betekent ook ‘luid schreeuwen’. Op deze manier vragen we stil en als kinderen aandacht voor het onrecht van buitensluiten of uitsluiten. Voel je weer als een kind en ga krijten. Het is een schreeuw van mensen in alle lagen van de samenleving.

Maak een foto van je boodschap en tekening en stuur deze op naar info@franciscaansebeweging.nl of via onze Instagram- of Facebookpagina.

De Franciscaanse Gideonsbende is een ‘bende’ van mensen binnen de Franciscaanse Beweging die zich actief inzet tegen maatschappelijk onrecht en ongelijkheid in de samenleving. De acties die zij bedenken zijn klein en eenvoudig uit te voeren.

info

info@franciscaansebeweging.nl
www.franciscaansebeweging.nl/franciscaanse-gideonsbende
www.vredesweek.nl

organisatieFranciscaanse Beweging
locatie
plaatsNederland
doelgroep

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2021 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl