Vandaag is woensdag 22 september  

categorie categorie Cursus
cursus
Bisdom Breda
(B Breda)

Bisdom Breda

Website E-mail

Postbus 90189
4800 RN Breda

Veemarktstraat 48
4811 ZH Breda

tel (076) 522 34 44
fax (076) 521 62 44

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneervanaf donderdag 16 september    Evangelie van 2021-09-16
begintijd20:00 uur
eindtijd21:30 uur
 titelOnline Alphacursus
beschrijving

Wat is Alpha?
Alpha is een inleiding in het Christelijk geloof waarvoor u vrienden, familie en collega’s zonder schroom kan uitnodigen. In een reeks van tien gezellige en interactieve bijeenkomsten ontdekken deelnemers onder andere wie Jezus is, waarom we de Bijbel zou lezen en hoe men kan bidden.

Alpha op zich is een goed programma, en het wordt een fantastisch instrument als er ook buiten Alpha wordt ingezet op gastvrijheid, aanbidding, gebed voor elkaar, een luisterende houding, en ruimte maken voor Gods Geest. Alpha draagt het meeste vrucht als de cursus twee of drie keer per jaar wordt gegeven in een parochie waar Alpha een inspiratie mag zijn voor een cultuuromslag.

Hoe kan ik starten met Alpha?
Het Sint Franciscuscentrum wil parochies helpen om Alpha goed te kunnen starten. We bouwen het rustig op. Het Sint Franciscuscentrum zorgt voor de planning, het programma, de presentatie en vooral voor de ondersteuning van teamleden. Anke Vos, projectmedewerker parochievernieuwing, begeleidt de bijeenkomsten. U hoeft dus niet te beginnen met een ambitieus plan om alles zelf te organiseren. We gaan voorzichtig een haalbare eerste stap zetten.

In coronatijd kan dat met Alpha Online en dat laat ons toe om dit samen met verschillende parochies te doen. Parochies vormen hun eigen kleine groep zodat het echt iets van de parochie is. Alpha hoort thuis binnen één plaatselijke geloofsgemeenschap, dus het wordt geen “Sint Franciscuscentrum-Alpha”. We brengen veruit het meeste tijd door in de kleine groepen.

Wanneer en hoe kan ik instappen?
De online Alphacursus wordt aangeboden van september tot november 2021. De bijeenkomsten vinden telkens plaats op donderdagavond van 20.00 tot 21.30 uur.

Inschrijven, vragen
Indien u vragen of interesse heeft kan u zich aanmelden via het inschrijfformulier op deze pagina.

Kosten
Deelname is gratis. Een vrijwillige bijdrage is welkom. Dit kunt u overmaken op Rabobank NL91 RABO 0158 7840 22 o.v.v. Online Alphacursus 2021.

info

sintfranciscuscentrum.nl/vorming/starten-met-alpha-in-2021

organisatieBisdom Breda
locatieOnline
plaatsBreda (Noord-Brabant)
postcode48
bisdomBreda
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2021 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl