Vandaag is dinsdag 23 april
Sint Joris
 

categorie categorie Cursus
cursus
Bisdom Breda
(B Breda)

Bisdom Breda

Website E-mail

Postbus 90189
4800 RN Breda

Veemarktstraat 48
4811 ZH Breda

tel (076) 522 34 44

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneervanaf dinsdag 7 september 2021    Evangelie van 2021-09-07
begintijd19:30 uur
eindtijd21:30 uur
 titelCursus bijbellezen - Marcusevangelie
beschrijving

Het Sint Franciscuscentrum, het vormingscentrum van Bisdom Breda, organiseert vanaf 7 september 2020 wederom bijbelleesavonden over het Marcusevangelie. De avonden, die normaal op Bovendonk werden gehouden zijn in verband met corona tijdelijk verplaatst naar de Michaëlkerk in Breda. Hier is het mogelijk de veiligheidsmaatregelen na te leven. U kunt er dus met een gerust hart aan deelnemen, mits u zelf geen tekenen van verkoudheid, hoesten of koorts heeft.

Waar, wanneer en door wie
De avonden vinden plaats in de H. Michaelkerk, Hooghout 67 in Breda van 19.30 - 21.30 uur. Bisschop Liesen leidt u rond in de wereld van het Marcusevangelie. Vanaf september 2021 gaan we weer naar Bovendonk als de coronaregels dit toestaan. Aan het einde bidden de deelnemers samen met de bisschop de completen, de kerkelijke dagsluiting. Onze bisschop verzorgt al jaren de bijbelcursus voor gelovigen in ons bisdom op Centrum Bovendonk te Hoeven en ook in Terneuzen voor onze gelovigen in Zeeland.

Ook te volgen via het Youtubekanaal van het bisdom
Deze Bijbelcursus wordt opgenomen en is achteraf ook te volgen via het YouTubekanaal van het Bisdom Breda. Na elke cursusavond krijgen de deelnemers de gelegenheid om vragen in te sturen. Deze vragen worden meegenomen in opvolgende avonden. Verdiepingsvragen kunnen worden ingestuurd met het formulier op de website van het Franciscuscentrum.

Voor wie
De bisschop en het Sint Franciscuscentrum nodigen alle belangstellenden uit voor deze avonden.

Waarom Marcus?
Marcus is het oudste evangelie. Marcus schreef zijn evangelie voor de val van Jeruzalem in 70 na Christus. Waarschijnlijk schreef Marcus zijn evangelie in Rome. Volgens de kerkelijke overlevering is de evangelist Marcus de tolk van Petrus en stelde diens verkondiging te boek. In dit korte evangelie krijgen we een helder inzicht in de Blijde Boodschap van Jezus Christus, de Zoon van God (Mc 1,1).

Wat kost het en inschrijven
De avonden zijn vrij toegankelijk. Het Sint Franciscuscentrum vraagt een vrijwillige bijdrage in de onkosten. U kunt u inschrijven via het inschrijfformulier op deze pagina.

info

sintfranciscuscentrum.nl/vorming/bijbellezen-evangelie-van-marcus-was-tijdelijk-in-de-michaelkerk-in-breda-weer-in-hoeven-en

organisatieBisdom Breda
locatieH. Michaelkerk, Hooghout 67
plaatsBreda (Noord-Brabant)
postcode48
bisdomBreda
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl