Vandaag is donderdag 28 maart
Witte Donderdag
 

categorie categorie Cursus
cursus
Bisdom Breda
(B Breda)

Bisdom Breda

Website E-mail

Postbus 90189
4800 RN Breda

Veemarktstraat 48
4811 ZH Breda

tel (076) 522 34 44

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneervanaf woensdag 8 september 2021    Evangelie van 2021-09-08
(Maria Geboorte)
 titelBoekbespreking - Als God renoveert
beschrijving

Het Sint Franciscuscentrum organiseert vanaf januari 2020 een zestal interactieve avonden in Terneuzen waar het boek van Father James Malon ‘Als God renoveert’ zal worden besproken door Kapelaan Jochem van Velthoven.

Aanleiding is de conferentie ‘De missionaire parochie. Als God renoveert’, ‘De misssionaire parochie - Als God renoveert’ op 24 en 25 maart 2020, waar de schrijver van het boek hoofdspreker zal zijn, en die vanwege coronapandemie is verplaatst naar 24 en 25 maart 2022.

Wanneer en waar
De bijeenkomsten vinden plaats op de dinsdagavonden 8 september, 10 november, 15 december 2021 en 2 februari 2022 van 19.30 tot 21.30 uur in de zaal of kerk van de r.k.k. Emmaüskerk, Alberdingk Thijmstraat 2, Terneuzen.

Gaat u mee op weg in het voetspoor van Jezus?
Het doel van deze avonden is om samen te leren hoe we leerling van Jezus kunnen worden, zijn en blijven. De inzichten uit deze bijeenkomsten kunnen we vervolgens toepassen op de situatie in onze eigen parochie.

Voor wie
Alle parochianen en geïnteresseerden uit het gehele bisdom zijn hiervoor uitgenodigd en in het bijzonder de parochianen uit de provincie Zeeland.

Het boek
In het boek vertelt father Mallon hoe hij en zijn team in hun parochie een cultuuromslag hebben gemaakt van een parochie die verkeerde in een situatie van krimp en onderhoud naar een situatie van groei en bloei. Het boek bevat een analyse van de moeilijke situatie waarin de westerse Kerk zich bevindt, een bezinning op de identiteit van de Kerk en stelt vervolgens ook een weg voor naar de toekomst.

Aanschaf van het boek
Het boek in het Nederlands ‘Als God renoveert’ is in november 2018 verschenen bij Adveniat en daar te bestellen via deze link(link is external).

Aanmelden en kosten
U kunt u aanmelden via het inschrijfformulier op de website van het Sint Francicuscentrum. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Een vrijwillige bijdrage is welkom.

info

sintfranciscuscentrum.nl/vorming/interactieve-boekbespreking-als-god-renoveert-van-james-mallon-in-terneuzen

organisatieBisdom Breda
locatieEmmauskerk, Alberdingk Thijmstraat 2
plaatsTerneuzen (Zeeland)
postcode45
bisdomBreda
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl