Vandaag is woensdag 22 september  

categorie categorie Conferentie
conferentie
Sant Egidio

Sant Egidio

Website E-mail

Nederland
Waterlooplein 205
1011 PG  Amsterdam

(020) 233 15 22

info@santegidio.nl
www.santegidio.nl
twitter.com/santegidioadam
facebook.com/santegidio.nl

België
03 / 229 04 10
info@santegidio.be
www.santegidio.be

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 25 september    Evangelie van 2021-09-25
begintijd10:00 uur
eindtijd13:30 uur
 titelNaar een steeds groter wij - bijeenkomst
beschrijving

De katholieke kerk viert elk jaar op de laatste zondag van september de Werelddag voor Migranten en Vluchtelingen. Naar aanleiding van deze dag organiseren het Bisdom Haarlem-Amsterdam, Cordaid, Sant’Egidio en de Vastenactie op zaterdag 25 september 2021 een bijzondere bijeenkomst in de Mozes en Aäronkerk in hartje Amsterdam.

Dit event staat in het teken van het thema ‘Naar een steeds groter wij’, dat paus Franciscus heeft gekozen voor de 107e editie van deze Werelddag. Hiermee roept de paus op tot verbondenheid en broederschap, als één familie. Niet ‘wij en zij’, of ‘ons en de anderen’, maar een uitnodiging aan iedereen om ons in te zetten voor werkelijke ontmoeting en het herstel van onze menselijke familie. Dat doen we door migranten en vluchtelingen gastvrij te verwelkomen, beschermen, ondersteunen en te helpen participeren en integreren in onze samenleving.

Op zaterdag 25 september vieren we de gastvrijheid met een uniek inhoudelijk programma door over hoe we dit in de dagelijkse praktijk brengen, afgewisseld met muzikale bijdragen. Het programma wordt uitgevoerd in samenwerking met vluchtelingen en andere nieuwkomers in onze samenleving. De ontmoeting staat centraal, ook in een gezamenlijke lunch waarmee de bijeenkomst wordt afgesloten.

Paus Franciscus schrijft in zijn encycliek Fratelli Tutti: “Na de gezondheidscrisis zou de slechtste reactie zijn om verder weg te zinken in een consumentenkoorts en in nieuwe vormen van zelfbehoud. Moge de hemel ons helpen dat er geen opdeling ontstaat tussen ‘de anderen’ en ‘wij’, maar dat wij allen samen één ‘wij’ worden!”

Mgr. Jan Hendriks van Bisdom Haarlem-Amsterdam zal deze speciale bijeenkomst openen. Hij pleit al jaren voor een grotere inzet voor een meer rechtvaardige wereld. ”Voor hen die door oorlog en honger, natuurgeweld en geloofsvervolgingen van huis en haard verdreven zijn: dat Gods Geest hen mag troosten en helpen en dat zij dankzij de hulp van velen een nieuw thuis en een nieuwe toekomst mogen vinden.”

Bisdom Haarlem-Amsterdam, Vastenactie, Sant’Egidio en Cordaid nodigen u van harte uit om hierbij aanwezig te zijn!

  • Datum: zaterdag 25 september 2021
  • Tijd: 10.00 - 13.30 uur
  • Locatie: Mozes en Aäronkerk, Waterlooplein 207, Amsterdam
  • Bijdrage: Deelname is gratis.
  • Informatie en Aanmelding: via caritas@bisdomhaarlem-amsterdam.nl

info

caritas@bisdomhaarlem-amsterdam.nl
www.bisdomhaarlem-amsterdam.nl

organisatieSant Egidio
locatieMozes en Aaronkerk, Waterlooplein 207
plaatsAmsterdam (Noord-Holland)
postcode10
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2021 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl