Vandaag is zondag 17 oktober  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
Bisdom Haarlem-Amsterdam
(B Haarlem)

Bisdom Haarlem-Amsterdam

Website

Postbus 1053
2001 BB Haarlem

Leidsevaart 146
2014 HE  Haarlem

tel (023) 5112 600
fax (023) 5112 629

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerdonderdag 23 september    Evangelie van 2021-09-23
(Heilige Linus)
 titelNetwerkavond - Huwelijk en scheiding
beschrijving

Een tiener maakt een scheiding mee of heeft gescheiden ouders, hoe sta je hem/haar bij? Wat als de ene ouder wel catechese wil en de ander niet? Hoe leg je het huwelijk uit aan tieners of jongeren in een tijd waarin er zoveel gebroken gezinnen zijn? Op donderdagavond 23 september 2021 spreken kapelaan Luc Simons en Eelco Weerheim over de praktische en inhoudelijke kant van omgaan met het thema scheiding in het jeugdwerk.

Spreker Luc Simons
Kapelaan Luc Simons verdiepte zich in het huwelijk, het gezin en de Theologie van het Lichaam. Hij gaf in deze thematiek al verschillende cursussen en sprak onlangs zelf met jongeren over deze thema’s in de 4-delige webinar serie ’Liefde & Seksualiteit’ van Jong Katholiek. Op donderdag 23 september zal hij zich buigen over de vraag hoe je het (sacrament van het) huwelijk uitlegt aan tieners en jongeren, die zelf een scheiding hebben meegemaakt of het veelal om hen heen zien gebeuren. Natuurlijk vergt dit een grote fijngevoeligheid, maar ook kennis van zaken.

Spreker Eelco Weerheim
Om ook de meer praktische kant van het omgaan met  tieners/jongeren met gescheiden ouders te benaderen is Eelco Weerheim van Stichting Vluchtheuvel van de partij. Stichting Vluchtheuvel is een christelijke organisatie, die psychosociale hulpverlening aanbiedt. Zij bieden vanuit hun gereformeerde christelijke identiteit begeleiding aan (christelijke) tieners die een scheiding meemaken, ouders met huwelijksproblemen en kerken met scheidende echtparen. Ze hebben ervaring met het thema ‘Scheiding’ binnen de context van een kerk en hoe we daar als kerk op mogen en moeten reageren.

Deze netwerkavond stond oorspronkelijk gepland op donderdag 20 mei 2021.

info

jongekerk.nl/nieuwsberichten/jongeren/netwerkbijeenkomst-20-mei-scheidingen/

organisatieBisdom Haarlem-Amsterdam
locatieOnline
plaatsHaarlem (Noord-Holland)
postcode20
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2021 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl