Vandaag is zondag 2 oktober
Heilige Engelbewaarders
 

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
wanneerzaterdag 3 juli t/m zondag 5 september 2021    Evangelie van 2021-07-03
(Heilige Thomas)
 titelPassiespelen Tegelen
beschrijving

De Passiespelen Tegelen 2021 gaan door! Op zaterdag 3 juli vinden in openluchttheater De Doolhof de eerste twee voorstellingen plaats van de 21ste Tegelse Passiespelen. Tot en met zondag 5 september worden er 36 voorstellingen gespeeld, telkens twee maal per dag, zonder pauze en coronaproof.

Eind maart 2020 - decor en kostuums waren klaar - aan de vooravond van de laatste repetitiefase gooide corona roet in het eten. Regisseur, artistiek team, de spelers en alle andere medewerkers stonden sindsdien in de startblokken. Maar er volgde uitstel op uitstel. De geplande periode op 18 april van dit jaar kon ook niet doorgaan. Uiteindelijk zal de eerste voorstelling op 3 juli worden gegeven, meer dan een jaar later dan gepland.

Meer dan een jaar lang is - binnen toegestane normen - verder gerepeteerd. Eind oktober werd besloten om een coronaproof voorstelling te maken met een herwerkt script. Publiek op ‘anderhalve meter’ en op 25 procent van de theatercapaciteit. Mocht er verruiming komen dan kan wél worden opgeschaald. “Allen hebben er ontzettend veel zin in! De motivatie is hoog, de beleving intens. Na twee keer uitstel. Eindelijk spelen! Drie maal is scheepsrecht,” laat de organisatie van de Passiespelen weten.

“Wij wilden per se de uitdaging aangaan en nog dit jaar spelen,” zegt voorzitter Jos Teeuwen. “Tot 2025 wachten was geen optie. Wij voelen het als onze plicht om ons verhaal van hoop, liefde en vertrouwen juist in deze moeilijke bizarre periode te vertellen. Het is ook de enige mogelijkheid tot behoud van de Passiespelen, óók voor de toekomst,” aldus Teeuwen.

Regisseur Cees Rullens verwacht dat deze compacte voorstelling aan kwaliteit en intensiteit gaat winnen. Zeker doordat de voorstelling zonder pauze in ‘één beweging’ doorgespeeld kan worden. Spelen op anderhalve meter vraagt de nodige regie-aanpassingen en dat resulteert in aangrijpende momenten.

Uiteraard moesten de nodige hobbels genomen worden. Zo zullen er geen 200 à 250 spelers tegelijk kunnen optreden. Dat betekent voor de koorleden en figuranten dat ze beurtrollen spelen. Toch staan er straks op momenten nog zo’n 100 à 125 mensen op het immense podium in openluchttheater De Doolhof.

De Passiespelen hebben afspraken met bezienswaardigheden in de regio om van een bezoek aan de voorstelling een volledige dag- of weekendtrip te maken. Zo presenteren het Limburgs Museum, Keramiekcentrum De Tiendschuur en het Limburgs Schutterijmuseum tijdens de Passiespelen speciale tentoonstellingen . Ook zijn er enkele voorstellingen met audiodescriptie voor blinden en slechtzienden en met simultaanvertaling in het Duits.

Omdat de organisatie verwacht dat het vanwege de maatregelen ook rondom de voorstelling ietwat anders gaat uitzien dan anders en horeca volgens de nu geldende restricties niet geopend kan zijn, wordt het publiek bij binnenkomst getrakteerd op een geschenktasje met onder andere een versnapering, een drankje, een geïllustreerd en informatief programmaboek én een bijzonder aandenken aan Passiespelen 2021.

info

www.passiespelen.nl

locatieOpenluchttheater De Doolhof, De Drink 60
plaatsTegelen (Limburg)
postcode59
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2022 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl