Vandaag is zondag 16 mei  

categorie categorie Bezinning
bezinning
wanneerdinsdag 4 mei    Evangelie van 2021-05-04
(Nationale dodenherdenking)
 titelDodenherdenking Bergharen
beschrijving

Dinsdag 4 mei, de dag voor onze nationale Bevrijdingsdag, worden alle slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog herdacht. Sinds 1961 worden ook herdacht de slachtoffers van oorlogssituaties en vredesoperaties waarbij Nederland betrokken was na de Tweede Wereldoorlog. Bovenal herdenken wij hen die vanuit Bergharen, Hernen en Leur omkwamen, te weten burgemeester Jacques Luske, Truus en Dinie Derksen, Chris Geurts en Toon van den Hogen, en zij (negen Britse militairen) die in onze dorpen hun leven lieten voor onze vrijheid.

Helaas is het ook dit jaar niet mogelijk een herdenking als gebruikelijk te houden. We moeten dit jaar nogmaals vooral herdenken met ons hart. Op 4 mei zal daarom net als vorig jaar de gehele dag de vlag half stok hangen bij het monument ter nagedachtenis aan burgemeester Luske in het voormalige gemeentehuis van Bergharen aan de Dorpsstraat 73. Op een tafel kan iedereen - nabestaanden en betrokken inwoners – die dag daar individueel bloemen gaan leggen. Dat kan tijdens een gebruikelijk ommetje of bij het toevallig langs komen. Ook kan men daar dan even stil staan. Mochten er meerdere personen tegelijk komen, dan dient in ieder geval gepaste afstand in acht te worden genomen.

In het begin van de middag zullen een vertegenwoordiging van de gemeente Wijchen en een kleine delegatie van het Oranje Comité van Bergharen daar tijdens een korte ceremonie ook bloemen leggen. Een paar beelden daarvan worden gemaakt die later op de dag via de social-media kanalen en YouTube/website van de gemeente Wijchen verspreid worden.

info
locatie
plaatsBergharen (Gelderland)
postcode66
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2021 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl