Vandaag is donderdag 28 maart
Witte Donderdag
 

categorie categorie Conferentie
conferentie
wanneermaandag 19 april 2021    Evangelie van 2021-04-19
(Heilige Leo)
begintijd20:00 uur
 titelMinisymposium - Levensbeeindiging kinderen
beschrijving

In 2020 schreef minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Hugo de Jonge aan de Tweede Kamer dat hij met een regeling zal komen om levensbeëindiging bij kinderen tussen de 1 en 12 jaar mogelijk te maken. Voorafgaand aan deze aankondiging zijn aangrijpende documentaires en ervaringsverhalen van ernstig zieke kinderen in beeld gebracht. Dat roept de vraag op: is een regeling voor levensbeëindiging bij kinderen tussen de 1 en 12 jaar barmhartig of een brug te ver?

Tijdens dit minisymposium gaat Theo Boer in op de ethische knelpunten van een dergelijke regeling en spreekt kinderarts Jurianne Fahner over de zorg aan ernstig zieke kinderen en hun ouders. Elise van Hoek reageert vanuit de NPV.

info

npvzorg.nl/minisymposium

locatieOnline
plaatsNederland
doelgroep

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl