Vandaag is zaterdag 4 december  

categorie categorie Retraite
retraite
Katholieke Charismatische Vernieuwing
(KCV)

Katholieke Charismatische Vernieuwing

Website E-mail

Katholieke Charismatische Vernieuwing staat voor Jong, vernieuwend, radicaal en midden in de Kerk

Nederland
www: www.kcv-net.nl
email: info@kcv-net.nl

België
www: www.kcv.be
email: kcv@yucom.be

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerdonderdag 11 t/m zondag 14 november    Evangelie van 2021-11-11
(Sint Maarten)
 titelEmmausdagen
beschrijving

KCV organiseert regelmatig Emmausdagen in Bezinningscentrum Emmaus te Helvoirt.

Dagelijks is er een begeleidingsgesprek en worden er Bijbelteksten aangereikt ter overweging. Verder is er iedere dag een Eucharistieviering, een lezing en ‘samen bidden rond het Woord’.

Ochtendgebed
Dagelijks beginnen we met een gezamenlijk ochtendgebed. Daarna is er een poosje de gelegenheid om in de stilte te wandelen, de bijbeltekst te lezen, aantekeningen te maken en te bidden.

Eucharistieviering
Aan het eind van de ochtend is er een Eucharistieviering waar deelnemers de intimiteit van het samenzijn met God kunnen ervaren en Jezus zelf mogen ontvangen. We zingen met elkaar en vaak zijn er woorden van kennis, bedoeld voor specifieke deelnemers, die hierin meestal de liefde van God voor hen persoonlijk ondervinden.

Inleiding
Aan het eind van de middag is er een inleiding rond een bepaald thema, wat betrekking heeft op onze relatie met God. Bijvoorbeeld innerlijke genezing, werking van de Heilige Geest, overgave aan God, luisterend bidden, de plaats van het lijden. 
Gedurende de gehele retraite is er de gelegenheid om in een kapel te bidden. Mensen zijn stil, ook aan tafel. Per dag ontvangt iedere deelnemer persoonlijke begeleiding.

Persoonlijke begeleiding
Iedere dag is er op een afgesproken tijdstip begeleiding. U kunt dan vertellen wat u zelf kwijt wilt, wat uw ervaringen zijn tot dan toe en dingen waar u eventueel tegenaan loopt. De begeleiders bidden samen met u over de onderwerpen waarover gesproken is. Daarna ontvangt u nieuwe bijbelteksten die u daarin kunnen bemoedigen.

Bidden rond het Woord
’s Avonds is er een bijeenkomst: bidden rond het woord. Hier zingen we met elkaar en lezen we een stukje uit de Bijbel. Iedere deelnemer kan vrijblijvend aangeven wat hem raakt in de tekst. Vaak zijn dit bijzondere ontmoetingen, omdat u nu van elkaar hoort wat ieder uit zo’n tekst haalt en hoe God zo heel verschillend mensen kan aanspreken door zijn Woord. Daarna is er gelegenheid om voor u te laten bidden

Data

  • donderdag 29 april t/m zondag 2 mei 2021
  • maandag 3 mei t/m donderdag 6 mei 2021
  • donderdag 8 t/m zondag 11 juli 2021
  • donderdag 8 t/m woensdag 14 juli 2021
  • donderdag 19 t/m zondag 22 augustus 2021
  • donderdag 11 t/m zondag 14 november 2021
  • maandag 15 t/m donderdag 18 november 2021

Prijs

  • 3-daagse retraite: € 182
  • 6-daagse retraite: € 344

info

(0411) 210 531
emmausdagen@gmail.com
www.emmaus-retraite.nl

organisatieKatholieke Charismatische Vernieuwing
locatieBezinningscentrum Emmaus, Udenhoutseweg 15
plaatsHelvoirt (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2021 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl