Vandaag is woensdag 3 maart  

categorie categorie Lezing
lezing
wanneerzaterdag 30 januari    Evangelie van 2021-01-30
begintijd20:00 uur
 titelOnline Cobbenhagenavond - E. Mounier
beschrijving

Vanwege de coronasituatie zijn er afgelopen jaar geen CobbenhagenAvonden geweest, omdat het niet mogelijk was en is met groepen bij elkaar te komen.

Toch willen we u weer uitnodigen voor een CobbenhagenAvond op zaterdag 30 januari om 20.00 uur. De avond zal gewijd zijn aan de presentatie van de Nederlandse vertaling van Emmanuel Mouniers Brieven over het lijden.

Deze CobbenhagenAvond vindt on-line plaats. Als u wilt deelnemen, stuurt u dan uiterlijk woensdag 27 januari een antwoord op dit bericht. U krijgt dan op 28 januari de zoom-link toegestuurd.

De Franse filosoof Emmanuel Mounier (1905 - 1950) was één van de grondleggers van het personalisme. De ervaring van de dood van zijn beste vriend als hij 22 is, de ernstige ziekte die zijn dochtertje Françoise blijvend ‘afwezig’ maakt, en de tragedie van de Tweede Wereldoorlog geven Mounier mettertijd een doorleefde blik op het mysterie van het lijden. Zijn brieven aan familie en vrienden tonen een diep-menselijke weg die ook vandaag - juist in de dramatische situatie waarin we ons allemaal bevinden - niet te vervallen in wanhoop of onverschilligheid, maar ‘ons voordeel te doen met de rijkdommen van het ongeluk dat ons treft’.

Het is voor het eerst dat er een werk van Mounier in het Nederlands verschijnt. De door de romanist Norbert van der Sluis verzorgde en door Betsaida uitgegeven vertaling zal gepresenteerd worden door oud-journalist en Mounier-liefhebber Paul van Velthoven, studente filosofie Amber Bindels en studentenpastor Michiel Peeters.

De on-line-CobbenhagenAvond is vrij toegankelijk. U bent van harte welkom! Vergeet niet uiterlijk 27 januari te antwoorden op deze mail, om op 28 januari de zoom-link toegestuurd te krijgen.

CobbenhagenAvonden
De CobbenhagenAvonden zijn door het studentenpastoraat van Tilburg University, studentenkerk Maranatha en katholieke beweging Gemeenschap en Bevrijding georganiseerde culturele avonden. In de geest van universiteitsstichter Cobbenhagen willen ze academische wereld, christelijk voorstel en regio Tilburg bij elkaar brengen. De avonden beginnen om 20.00 uur. Ze zijn vrij toegankelijk.

info

www.cobbenhagenavonden.nl

locatieOnline via Zoom
plaatsNederland
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2021 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl