Vandaag is zaterdag 26 september  

categorie categorie Conferentie
conferentie
wanneerzaterdag 19 september    Evangelie van 2020-09-19
begintijd11:00 uur
eindtijd16:00 uur
 titelLedendag Vereniging voor Latijnse Liturgie
beschrijving

Op zaterdag 19 september wordt de jaarlijkse ledendag van de Vereniging gehouden in het Brabantse Hoeven. Om 11.00 uur is de gezongen Mis in de St. Jan de Doperkerk, waarna we ons voor het verdere programma naar conferentiecentrum Bovendonk begeven.

De ledendag, die normaal altijd in het voorjaar plaatsvindt, is vanwege de toen geldende coronamaatregelen verplaatst naar het najaar. Op Bovendonk is een voldoende ruime zaal aanwezig waar we leden en belangstellenden veilig en verantwoordelijk kunnen ontvangen.

Programma
Het programma bestaat uit een lezing door vice-voorzitter Cor Mennen. In dit jubileumjaar van het vernieuwde Missale Romanum zal hij in zijn voordracht ingaan op de vraag of er sprake is van een breuk of van continuïteit tussen de oude en vernieuwde liturgie. Verder zal het jubileumboek Florilegium Aureum officieel gepresenteerd worden. Het is een vuistdikke bloemlezing bij gelegenheid van 50 jaar Vereniging voor Latijnse Liturgie (1967-2017) en 50 jaar Missale Romanum (1970-2020) met artikelen uit ons Bulletin. In de pauze is het jubileumboek verkrijgbaar.

Daarna vindt de algemene ledenvergadering plaats, die uitsluitend voor leden van de Vereniging toegankelijk is. Het hele programma leest u in de convocatie.

Aanmelden
Vanwege het coronavirus dient u zich aan te melden als u naar de ledendag komt. Dat kan per post (St. Janstraat 8, 4811 ZL Breda) of per e-mail ( taairaterces@latijnseliturgie.nl ). Geeft u daarbij aan met hoeveel personen u komt en het telefoonnummer waarop we u kunnen bereiken.

Programma

St. Jan de Doperkerk (St. Janstraat 40A, 4741 AR Hoeven)
10.15 uur - biechtgelegenheid
11.00 uur - H. Mis met Cor Mennen, pr.

Conferentiecentrum Bovendonk (Hofstraat 8, 4741 AK Hoeven)
12.15 uur - Lunch
13.30 uur - Voordracht Continuïteit of breuk tussen de nieuwe en de oude liturgie
14.30 uur - Presentatie jubileumboek Florilegium Aureum
14.45 uur - Pauze met koffie/thee of verfrissing
15.00 uur - Algemene ledenvergadering (alleen toegankelijk voor leden van de Vereniging)
16.00 uur - Afsluiting

info

taairaterces@latijnseliturgie.nl
www.latijnseliturgie.nl

locatieSt. Jan de Doperkerk, Sint Janstraat 40a en Conferentiecentrum Bovendonk, Hofstraat 8
plaatsHoeven (Noord-Brabant)
postcode47
bisdomBreda
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2020 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl