Vandaag is zaterdag 26 september  

categorie categorie Lezing
lezing
Kerk in Nood (ACN Nederland)
(Kerk in Nood)

Kerk in Nood (ACN Nederland)

Website E-mail

Kerk in Nood ondersteunt christenen over de hele wereld waar zij worden vervolgd of onderdrukt of waar zij in pastorale nood zijn.

Peperstraat 11-13
5211 KM  's-Hertogenbosch
(073) 613 08 20
info@kerkinnood.nl
www.kerkinnood.nl

Abdij van Park 5
B-3001 Leuven
016/39 50 50
info@kerkinnood.be
www.kerkinnood.be

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneervrijdag 14 augustus    Evangelie van 2020-08-14
(Heilige Maximiliaan Kolbe)
begintijd15:00 uur
eindtijd15:45 uur
 titelKerk in Nood webinar over Libanon
beschrijving

Op vrijdag 14 augustus om 15.00 uur houdt Kerk in Nood Nederland een webinar over Libanon.

Libanon: een klein land met 4 miljoen inwoners en 1,5 miljoen vluchtelingen uit Palestina, Syrië en Irak. Onbaatzuchtig ondanks grote economische, politieke en sociale problemen. Met een grote christelijke minderheid van 36% een veilige haven in het Midden-Oosten voor velen. Getroffen door een immense explosie heeft het land nu zelf solidariteit nodig. De Kerk staat vooraan om hulp te bieden. Een lezing over de recente geschiedenis van dit bijzondere land met persoonlijke verhalen. 

In een verklaring gericht aan Kerk in Nood, omschrijft de Maronitisch-katholieke patriarch Béchara Boutros Rai uit Beiroet het drama dat zich maandag in de haven de hoofdstad van Libanon heeft voltrokken en roept hij op tot solidariteit. “Beiroet is een verwoeste stad. Er is een ramp gebeurd door de mysterieuze explosie in de haven. Beiroet, de bruid van het Oosten en de vuurtoren van het Westen is gewond. Het is een oorlogsscène zonder oorlog. Vernietiging en verlatenheid in al haar straten, wijken en huizen. De Kerk, die een hulpnetwerk heeft opgezet op het hele Libanese grondgebied, wordt vandaag de dag geconfronteerd met een nieuwe grote taak. Zij kan deze niet alleen aan om volledig solidair te zijn met de getroffen families, slachtoffers en gewonden en ontheemden en klaar te staan om hen te verwelkomen in haar instellingen.”

Kerk in Nood steunt de Libanese Kerk al jaren: met pastorale projecten en met steun voor de opvang van de vele vluchtelingen. Volg de webinar, op 14 augustus van 15.00 tot 15.45 uur, en leer meer over de recente ontwikkelingen in het land en de verhalen van priesters, religieuzen en leken die nu hun handen uit de mouwen steken om de vele slachtoffers te helpen. Een indrukwekkend verhaal!

info

kerkinnood.nl/lezing-libanon

organisatieKerk in Nood (ACN Nederland)
locatieOnline
plaatsNederland
doelgroep

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2020 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl