Vandaag is donderdag 28 maart
Witte Donderdag
 

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
Bisdom Breda
(B Breda)

Bisdom Breda

Website E-mail

Postbus 90189
4800 RN Breda

Veemarktstraat 48
4811 ZH Breda

tel (076) 522 34 44

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 11 juli 2020    Evangelie van 2020-07-11
begintijd10:00 uur
eindtijd13:00 uur
 titelGezinsdag aan zee
beschrijving

Op zaterdag 11 juli wordt van 10-13 uur een gezinsdag gehouden in de strandkerk in Cadzand-Bad. Dennis en Sascha Peters spreken over communicatie. Van harte welkom!

Communicatie. Een middel om elkaar te leren kennen en begrijpen? Of toch een bron van frustratie en spanning? Wat ook je ervaring is, het is goed om stil te staan bij dit belangrijke aspect in je relatie en gezinsleven. Natuurlijk zijn er verschillen tussen man en vrouw, karakters en voorgeschiedenis die je manier van communiceren voor een deel bepalen. Maar een spiegel over de valkuilen, behoeften van de ander en van jezelf kán handig zijn. En waar is God in dit aspect? 

Dennis en Sascha Peters vertellen over hun ervaringen en nemen je mee in een reflectie op mogelijke valkuilen én oplossingen voor betere communicatie. Zij delen ook welke kracht zij ontvangen vanuit hun katholieke geloof. 

Het programma ziet er in grote lijnen als volgt uit: ontvangst, inleiding en uitwisseling, Eucharistieviering en lunch. Tijdens de inleiding is er een programma voor de kinderen. In de middag kan ieder er nog een heerlijk dagje strand en duinen van maken: de strandkerk ligt op een steenworp afstand van de zee en het strand. 

Maatregelen

Vanwege het risico op verspreiding van corona, hebben we een aantal maatregelen genomen. De medewerking van de deelnemende gezinnen is daarbij onmisbaar.

  • De lokale overheid heeft gesteld dat we de dag enkel in de buitenlucht mogen houden. Dat betekent dat als het weer slecht is, we de dag helaas moeten afzeggen. Daarvan krijgt u natuurlijk bericht. 
  • We vragen iedereen om een eigen lunchpakket mee te nemen voor ieder gezinslid en pakjes drinken voor de kinderen. 
  • Gezinnen kunnen samen zitten, maar onderling is er 1,5 meter afstand. 
  • Voor de mis gelden de protocollen zoals de Nederlandse bisschoppen die op papier hebben gesteld. 
  • Na elk toiletbezoek moet iedereen deze goed reinigen. Materialen daarvoor zullen aanwezig zijn. 

Locatie is de strandkerk, Noorddijk 2, 4506 JE Cadzand-Bad.

Deelname is gratis. Aanmelden is wel noodzakelijk, dat kan door het formulier op de website in te vullen.

info

sintfranciscuscentrum.nl/gezinspastoraat/gezinsdag-aan-zee

organisatieBisdom Breda
locatieStrandkerk, Noorddijk 2
plaatsCadzand (Zeeland)
postcode45
bisdomBreda
doelgroepGezin Gezin
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl