Vandaag is vrijdag 14 mei
Sint Bonifatius
 

categorie categorie Liturgie
liturgie
wanneerzaterdag 10 oktober 2020    Evangelie van 2020-10-10
 titelZaligverklaring Carlo Acutis
beschrijving

Carlo Acutis, die op zijn vijftiende aan een vorm van leukemie is overleden, wordt op 10 oktober in Assisi zalig verklaard. Dat heeft kardinaal Angelo Becciu, de prefect van de Congregatie voor de Heiligverklaringen, bekendgemaakt.

De procedure voor de zaligverklaring werd in oktober 2012 opgestart. In 2018 werd Carlo Acutis door paus Franciscus erkend als eerbiedwaardige. Begin dit jaar werd in Brazilië een mirakel erkend dat aan zijn tussenkomst wordt toegeschreven. Aanvankelijk was het de bedoeling om hem al vroeger zalig te verklaren.

Carlo Acutis overleed op 12 oktober 2006. Hij ging dagelijks naar de mis en had een grote verering voor Maria. Zoals vele jongeren van zijn leeftijd had hij een belangstelling voor het programmeren van computers, het bewerken van films en het ontwerpen van websites. Sommigen hopen daarom dat deze cyberapostel uitgeroepen wordt tot patroon van het internet, al bestaan daarvoor nog andere kandidaten. Carlo deed ook vrijwilligerswerk bij kansarme kinderen en bejaarden. De Milanese tiener overleed aan leukemie en werd in Assisi begraven. Daar wordt hij op 10 oktober ook in de Sint-Franciscusbasiliek zalig verklaard.

(foto: © SIR)

info

www.vatican.va

locatie
plaatsAssisi (Italië)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2021 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl