Vandaag is vrijdag 19 april
Heilige Leo
 

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
Bisdom Rotterdam
(B Rotterdam)

Bisdom Rotterdam

Website E-mail

Bisdombureau
Koningin Emmaplein 3
3016 AA Rotterdam

tel (010) 281 51 71

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 21 maart 2020    Evangelie van 2020-03-21
begintijd10:00 uur
eindtijd13:30 uur
 titelOntmoetingsdag pastoraatgroepen
beschrijving

Jaarlijks is er in Bisdom Rotterdam een diocesane ontmoetingsdag voor pastoraatgroepen. De bijeenkomst op zaterdag 21 maart (10.00-13.30 uur) wordt gehouden in de Adelbertkerk in Delft (Minervaweg 7).

Het inhoudelijk thema is dit jaar ‘Het Woord van God’. Daarmee staat de dag in het teken van het diocesane Jaar van het Woord van God.

Uitgenodigd zijn leden (en aspirant-leden) van pastoraatgroepen en pastorale beroepskrachten die leiding geven aan pastoraatgroepen.

Eli Stok is priester in de parochies H. Ursula te Delft en O.L. Vrouw van Sion te Schipluiden e.o. Hij verzorgt deze ochtend de inleiding. De Bijbel is de bron bij uitstek, waarin God zich openbaart. In het Oude Testament heeft God een verbond gesloten met het Joodse volk en is als een trouwe, bevrijdende bondgenoot van Abraham en Sarah en al hun nazaten met hen meegetrokken. In het Nieuwe Testament heeft Hij zich in zijn Zoon Jezus geopenbaard als dé Christus, als Goed Nieuws, als Verlosser voor heel de mensheid.

Als navolgers van Jezus Christus laten wij ons telkens weer inspireren door de Heilige Schrift. In de liturgie weerklinken psalmen, geschriften en het evangelie. Onze catechese is gestoeld op bijbelse verhalen en onze diaconie is gebaseerd op bijbelse naastenliefde. De Bijbel is een bibliotheek aan heilige boeken die telkens weer gelezen, herlezen en uitgelegd worden, zodat Gods Woord tot leven komt in ons huidig bestaan en ons richting geeft naar God toe.

Hoe gaan we zelf met de Bijbel om? Wanneer, waar en met wie lezen we uit de Bijbel? Op welke wijze geeft de Bijbel richting aan het parochiële leven en hoe bevorderen we dat ons parochieel handelen zich richt naar Gods Woord? En welke bijdragen leveren pastoraatgroepen hieraan?

In zijn inleiding geeft priester Eli Stok een voorzet op deze vragen. Daarna is er gelegenheid voor het stellen van vragen en verder gesprek in groepen om ervaringen te delen over onze omgang met het Woord van God.

Van deelnemers wordt een eigen bijdrage gevraagd van € 10,00 p.p. Hiervoor wordt een rekening gestuurd naar uw parochiebestuur. Aanmelden kan vóór 14 maart via e-mail: pastoraledienstverlening@bisdomrotterdam.nl

info

pastoraledienstverlening@bisdomrotterdam.nl
www.bisdomrotterdam.nl

organisatieBisdom Rotterdam
locatieAdelbertkerk, Minervaweg 7
plaatsDelft (Zuid-Holland)
postcode26
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl