Vandaag is woensdag 27 mei  

categorie categorie Conferentie
conferentie
wanneervrijdag 17 april    Evangelie van 2020-04-17
begintijd14:00 uur
eindtijd16:30 uur
 titelMinisymposium Wij geloven
beschrijving

Wij geloven. Rooms-katholiek en protestant: één geloof
Een unieke oecumenische blik op de geloofsbelijdenis


Vrijdag 17 april organiseert boekhandel Berne i.s.m. uitgeverij Kok Boekencentrum een minisymposium rond het boek Wij geloven, geschreven door Bram van de Beek en Herwi Rikhof.

Wij geloven is een inspirerend theologisch boek over de hoofdlijnen van het christelijk geloof. De belijdenis van Nicea/Constantinopel is de meest klassieke samenvatting van het christelijk geloof. Het is ook de belijdenis die door vrijwel alle kerken in het Oosten en het Westen wordt erkend.

Bram van de Beek en Herwi Rikhof leggen deze belijdenis uit vanuit hun eigen traditie, respectievelijk de protestantse en de rooms-katholieke. Ze vinden vooral veel wat hen bindt, waarbij de verschillen alleen nuances zijn. Een inspirerend en uitdagend boek, waaruit de diepe overtuiging spreekt dat de kerk één is. Wij geloven werd bekroond met 4 sterren in dagblad Trouw.

Sprekers bij het minisymposium: Peter Gorter, Bram van de Beek, Herwi Rikhof, bisschop Gerard de Korte en Wim van Vlastuin.

  • Datum: Vrijdag 17 april 2020
  • Aanvang: 14.00 uur
  • Plaats: Bernekringzaal, Abdij van Berne, Abdijstraat 49, Heeswijk
  • Entree: € 10,- (incl. consumptie)
  • Reserveren: U kunt plaatsen reserveren per e-mail op activiteiten@bernemedia.com
  • De reservering is definitief na ontvangst van € 10,- p.p. op bankrekening NL19 INGB 0000 8255 36 t.n.v. Boekhandel Berne onder vermelding van minisymposium 17 april en uw naam

info

activiteiten@bernemedia.com
www.bernemedia.com

locatieBernekringzaal, Abdij van Berne, Abdijstraat 49
plaatsHeeswijk (Noord-Brabant)
postcode54
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2020 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl