Vandaag is vrijdag 29 maart
Goede Vrijdag
 

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
Bisdom Groningen-Leeuwarden
(B Groningen)

Bisdom Groningen-Leeuwarden

Website E-mail

Ubbo Emmiussingel 79
9711 BG  Groningen

(050) 40 65 888

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerdonderdag 12 maart 2020    Evangelie van 2020-03-12
begintijd19:00 uur
eindtijd21:30 uur
 titelBijeenkomst over pacht
beschrijving

Parochie-en PCI-besturen in de rol van verpachter

Pacht iseen vande mogelijke opbrengsten voor parochiesen PCI-en die gronden bezitten. Maar welke regels gelden er rond pacht? En welke ontwikkelingen zijn er die van invloed zijn op pachtovereenkomsten?

Pacht is een specialistisch onderwerp en de laatste jarennogal aan veranderingen onderhevig. Er spelen allerlei zaken die van invloed zijn op de pachtsom en de verplichtingen die pachter en verpachter ten opzichtevan elkaar hebben.

Omdat de meeste parochie-en PCI-besturenslechts periodiek met wijzigingen op dit terrein geconfronteerd worden, is het vaak lastigom alle relevante kennis bij te houden. Toch vormt de opbrengst uit pacht een belangrijke inkomstenbron om de activiteiten binnen de parochie of PCI te kunnen financieren. Reden om een avond speciaalover dit onderwerpteorganiseren voor onze parochie-en PCI-besturen.

De inleider van deze avond is mw. mr.Els Harbers. Zijis advocaat bij Vangoud Advocaten in Arnhem. Ze is haar carrière begonnen als juridisch adviseur bij de ABTB in Arnhem. Daarna is ze overgestapt naar de advocatuur, waar zij zich verder gespecialiseerd heeft in het pachtrecht. Zij adviseert en procedeert veelvuldig over pachtzaken. Ze is voorzitter van de redactie van het Tijdschrift Agrarisch recht en publiceert ook op het gebied van het pachtrecht.

Programma
19.00 uur - Inloop met koffie en thee
19.30 uur - Pacht: algemeen
20.15 uur - Pauze met koffie en thee
20.30 uur - Pacht: recente ontwikkelingen
21.15 uur - Vragenronde en afsluiting
21.30 uur - Einde

Opgave uiterlijk 6 maart 2020

info

Lisette Winter
l.winter@bisdomgl.nl
www.bisdomgl.nl

organisatieBisdom Groningen-Leeuwarden
locatieParochiehuis Wolvega, Lycklamaweg 12
plaatsWolvega (Friesland)
postcode84
bisdomGroningen-Leeuwarden
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl