Vandaag is donderdag 28 maart
Witte Donderdag
 

categorie categorie Bezinning
bezinning
wanneerwoensdag 11 maart 2020    Evangelie van 2020-03-11
begintijd20:00 uur
eindtijd22:00 uur
 titelVastenoverweging - Tomas Halik
beschrijving

Tomáš Halík (1948) is priester geworden in een tijd dat het gevaarlijk was voor je geloof uit te komen – hij woonde en werkte in wat nu Tsjechië is. Hij werd bij ons bekend door zijn boek Geduld met God. Een prachtig boek over geloof in een maatschappij waarin geloof niet (meer) vanzelfsprekend is. Nu heeft hij een boek geschreven over het lijden: Raak de wonden aan. Zijn uitgangspunt is het verhaal van de apostel Thomas die pas in de verrijzenis wil geloven wanneer hij zijn handen in de wonden van Jezus kan leggen. Dit mooie en ook uitdagende boek kan ons helpen tijdens onze tocht naar Pasen. Op drie avonden wil ik op de basis van de gedachten van Halík nadenken over het lijden.

  • Woensdag 4 maart 2020
  • Woensdag 11 maart 2020
  • Woensdag 18 maart 2020

Lijden is een ongemakkelijk onderwerp om over na te denken, omdat elk lijden wel het gevoel van zinloosheid oproept en de vraag: waarom? Denken over het lijden loopt het gevaar die zinloosheid  te verdoezelen en die vraag te gemakkelijk te beantwoorden. Toch moeten wij als gelovigen niet terugschrikken voor dat ongemakkelijke onderwerp: het lijden neemt in ons geloof een centrale plaats in en het kruis is niet voor niets hét symbool van het Christendom.

Op de drie avonden zal de meditatieve openingszang die we tijdens de weekendvieringen in de Veertigdagen tijd zingen of bidden meeklinken. Die bede om ons hart te herscheppen en ons de weg van Jezus te leren komt weliswaar niet zó in het boek voor, maar past heel goed bij de overwegingen van Halík.

Pastor Herwi Rikhof

Data: woensdag 4, 11 en 18 maart

Tijd: 20.00-22.00 uur (met koffie pauze)

Plaats: Taborkapel, Cenakelkerk H. Landstichting

info

parochie-heiligedrie-eenheid.nl/activiteit/drie-avonden-in-de-veertigdagentijd

locatieTaborkapel, Cenakelkerk, Pastoor Rabouplein 1
plaatsHeilig Landstichting (Gelderland)
postcode65
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl