Vandaag is dinsdag 22 september  

categorie categorie Conferentie
conferentie
wanneerzaterdag 18 april    Evangelie van 2020-04-18
begintijd14:00 uur
eindtijd18:00 uur
 titelSymposium Aartsbisschop aangeklaagd in Rome
beschrijving

Op zaterdag 18 april 2020 wordt een symposium georganiseerd in Hoofddorp.

Een aartsbisschop aangeklaagd in Rome

‘Rond 1700 moest Petrus Codde, als aartsbisschop de hoogste leider van de katholieken in de Republiek, zich in Rome komen verdedigen tegen allerlei verdachtmakingen. Zijn verblijf daar duurde bijna drie jaar en uiteindelijk werd hij geschorst en later afgezet. De splitsing die dit onder de katholieken in de Republiek teweegbracht, leidde tot de twee kerken die we nu nog kennen: de Rooms-Katholieke en de Oud-Katholieke Kerken. In de dagboeken van hemzelf en van zijn medewerkers lezen we over zijn ervaringen met de Vaticaanse autoriteiten. En we lezen over zijn verblijf in de stad: de kerken, paleizen en kloosters die hij bezocht.

Graag nodigt boekhandel Het Kruispunt te Hoofddorp u uit voor een symposium. We zijn bijzonder blij dat de bisschoppen van beide kerken hun visie op de ervaringen van hun beider voorganger Mgr. Petrus Codde willen geven.Ook zullen kerkhistorici en theologen, gespecialiseerd in de tijden van reformatie en contra-reformatie, hun licht op de problematiek van toen geven. En wie weet, is deze wel actueler dan we denken.

Sprekers

  • Mgr. Dr. Dick Schoon, Bisschop Haarlem
  • Mgr. Dr. Jan Hendriks, Bisschop-Coadjutor Haarlem-Amsterdam
  • Prof. Dr. Paul van Geest, Hoogleraar Kerkgeschiedenis Tilburg University
  • Dr. Carolina Lenarduzzi, auteur boek ‘Katholiek in de Republiek’
  • Pr. Drs. Marieke Ridder, Gespreksleider

De toegang voor het symposium is gratis

info

www.boekwinkelhetkruispunt.nl

locatieJohannes de Doperkerk, Kruisweg 1071
plaatsHoofddorp (Noord-Holland)
postcode21
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2020 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl