Vandaag is donderdag 9 juli  

categorie categorie Conferentie
conferentie
wanneerwoensdag 15 t/m zondag 19 januari    Evangelie van 2020-01-15
 titelKerststallencongres
beschrijving

Van woensdag 15 t/m zondag 19 januari 2020 vindt in Aken het ‘Weltkrippenkongress’ plaats. Dat is een grote internationale bijeenkomst van verzamelaars van kerstgroepen. Liefhebbers van kerstkribben komen uit alle delen van de wereld naar keizerstad om elkaar te ontmoeten en informatie over kerststallen uit te wisselen.

Vanuit Aken zijn er ook programmaonderdelen in België en Nederland. De deelnemers aan het congres maken bustochten langs verschillende musea waar kerststallen te zien zijn. Deze exposities zijn uiteraard voor iedereen toegankelijk.

Zo is er in museum ‘Sjoen Limburg’ in het voormalige Ursulinenklooster in Maastricht een tentoonstelling over de geschiedenis van de kerststal in Nederland. Er zijn typisch Limburgse kerstgroepen te zien van onder meer Tegels en Beesels keramiek en zeefdrukken van Limburgse kunstenaars. Deze expositie is ook na het congres tot 1 maart te bezoeken.

Dat geldt ook voor zo’n honderd zelfgemaakte kerstgroepen in museum ‘De Schat van Simpelveld’. Deze kerststallen zijn gemaakt door leden van de vereniging ‘Vrienden van de Kerstgroep’. De groepen zijn van verschillende materialen gemaakt: van klompen, haak- en houtsnijwerk tot keramiek en zelfs een beschilderde melkbus. Het museum toont ook de wassen kerstgroepen die door de zusters van Simpelveld zijn gemaakt en liturgische kleding met mooi borduurwerk rond het Kerstthema. Ook deze expositie is tot 1 maart te zien.

Tijdens het congres is in Klooster Wittem ook de expositie ‘De Kerststal verbindt’ nog eens te zien. Deze was daar ook al tussen 8 en 29 december te zien.

info

www.euregiokrippen.eu
vereniging.vriendenvandekerstgroep.nl

locatie
plaatsAken (Duitsland)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2020 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl