Vandaag is zondag 9 augustus  

categorie categorie Bezinning
bezinning
wanneerdonderdag 19 december 2019    Evangelie van 2019-12-19
begintijd18:00 uur
eindtijd21:30 uur
 titelLichtjesprocessie Den Bosch
beschrijving

Al jarenlang is de Lichtjesprocessie in december een begrip en een traditie in Den Bosch. Nadat Nol Roos begin dit jaar aangaf te stoppen met de organisatie van deze jaarlijkse Lichtjesprocessie in de Bossche binnenstad heeft Patrick Kuis hem benaderd om dit stokje van hem over te nemen. De processie zal dit jaar plaatsvinden op donderdag 19 december 2019 om 19:00 uur met als thema: “Ik zet je in het licht…”.

Deze avond organiseert Patrick in samenwerking met Coöperatie DELA en is kosteloos voor alle deelnemers. Wel vraagt de organisatie om u aan te melden via het Facebook-Evenement, zodat ze een goede inschatting kunnen maken van het aantal deelnemers, en daarmee voor voldoende kaarsen kunnen zorgen.

Verzamelen
Vanaf 18:00 uur verzamelt iedereen zich in de tuin van de Sint Jan, zijde Hinthamerstraat. Tijdens het verzamelen kunt u gratis een kaars en een ansichtkaart ophalen in deze tuin. Op deze kaart schrijft u de naam van degene die u in het licht wil zetten.

Route
Om 19:00 uur wordt de processie gevormd en gelopen volgens de inmiddels bekende route: Torenstraat – Parade – Lange Putstraat – Verwerstraat – Ridderstraat – Markt – Minderbroedersplein – Snellestraat – Postelstraat – Korenbrugstraat – Lepelstraat – Visstraat – Hooge Steenweg – Markt – Kerkstraat. De processie eindigt in de Sint Jan, waar Plebaan Vincent Blom en Diaken Vladimir Palte een korte gebedsdienst zullen verzorgen.

Namen voorlezen
Onderweg stopt de processie bij het bordes van het Stadhuis waar de namen van uw dierbaren zullen worden voorgelezen. Wilt u dat de naam van uw overleden dierbare wordt voorgelezen, dan kunt u deze doorgeven op lichtjesprocessie@gmail.com vóór woensdag 18 december 12:00 uur.
Wij vragen u dit weloverwogen te doen. De tijd voor het noemen van de namen is namelijk beperkt en we willen niemand teleurstellen.

Kaarten mee op bedevaart
Na afloop van de dienst in de Sint Jan, kunt u de kaart in de kerststal leggen in een daarvoor bestemde mand. Deze kaarten worden gebundeld en zal Patrick Kuis meenemen tijdens zijn volgende bedevaart. Komende zomer gaat hij op de fiets naar Lourdes. Op 15 augustus 2020, tijdens het hoogfeest van Maria Tenhemelopneming, zal hij deze kaarten aanbieden in Lourdes, en al deze dierbaren daar bij Maria in het licht zetten.

Programma
18:00 uur - Verzamelen in de tuin van de Sint Jan, zijde Hinthamerstraat
19:00 uur - Lichtjesprocessie door de stad
aansluitend korte gebedsdienst in de Sint Jan

info

www.mariajohannes.nl

locatieSint-Janskathedraal Torenstraat 16, zijde Hinthamerstraat
plaatsDen Bosch (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2020 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl