Vandaag is dinsdag 22 september  

categorie categorie Bezinning
bezinning
Bisdom Rotterdam
(B Rotterdam)

Bisdom Rotterdam

Website E-mail

Bisdombureau
Koningin Emmaplein 3
3016 AA Rotterdam

tel (010) 281 51 71

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneervrijdag 20 december 2019    Evangelie van 2019-12-20
begintijd18:30 uur
 titelInspiratieavond voor jongeren
beschrijving

‘Wat is jouw geloofsverhaal?’ Heb jij voor jezelf een antwoord op deze vraag: ‘Waarom geloof ik in God?’ Wanneer je wilt groeien in geloof, is het interessant om jouw authentieke geloofsverhaal een keer uit te werken. Wat waren belangrijke momenten voor je geloof? En wat zegt dat over je geloven nu?

Bij de inspiratieavond voor jongeren ‘Wat is jouw geloofsverhaal?’ ga je in een ontspannen sfeer aan de slag met je eigen verhaal. Met elkaar kijken we naar interessante voorbeelden. Je krijgt enkele vragen die je op weg helpen en gaat direct aan de slag om jouw authentieke geloofsverhaal uit te werken. Dat doe je met behulp van een handige tool, waarmee je eenvoudig structuur aanbrengt in je vertelling. Voor wie wil, mag zijn of haar eerste versie in de groep delen. Zo inspireren we elkaar.

Iédereen heeft een verhaal dat de moeite waard is. Of je geloofsleven nu heel groots is, of heel bescheiden. Je leert er voor jezelf veel van om het eens uit te werken, het helpt je om steviger in je geloofsschoenen te staan, én om vrijuit te durven spreken over jouw geloof in God. Met jouw geloofsverhaal kun je ook de harten van anderen raken.

Deze avond wil je dus niet missen. Op twee momenten wordt dezelfde avond gegeven: 1) op donderdag 12 december in Dordrecht (Parochiezaal, Burgemeester de Raadtsingel 45) en 2) op vrijdag 20 december bij de blauwe zusters in Den Haag (Fluwelen Burgwal 45). We starten om 18:30 uur met samen pizza eten. Daarna gaan we aan de slag onder leiding van bedrijfsjournalist Emy Jansons.

Meld je aan voor 9 december door een e-mail te sturen naar e.jansons@bisdomrotterdam.nl met je naam en welke avond je kunt komen, en welke avond je voorkeur heeft. Inschrijven kan ook door het formulier hieronder in te vullen. De inspiratieavonden zijn onderdeel van ‘inspiratie, jongeren en Kerk’ van het bisdom Rotterdam. We verwelkomen je graag op een van de avonden!

info

e.jansons@bisdomrotterdam.nl
www.bisdomrotterdam.nl/activiteiten/bisdom-rotterdam-activiteiten/wat-is-jouw-geloofsverhaal-avond-2

organisatieBisdom Rotterdam
locatieBlauwe Zusters, Fluwelen Burgwal 45
plaatsDen Haag (Zuid-Holland)
postcode25
bisdomRotterdam
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2020 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl