Vandaag is dinsdag 7 juli  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
VNB

VNB

Website E-mail

VNB is al in 1883, als eerste Nederlandse bedevaart­organisatie, gestart met het organiseren van bedevaarten en kan dus bogen op een ruime ervaring.

VNB is officieel erkend door de Nederlandse bisschoppen­conferentie.

Tel. algemeen (073) 681 81 11
Fax (073) 681 81 10

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneervrijdag 7 t/m vrijdag 14 februari    Evangelie van 2020-02-07
 titel8-Daagse Winterbedevaart Lourdes
beschrijving

Lourdes eens heel anders beleven? 
Ga dan mee met onze winterbedevaart. Elk jaar op 11 februari wordt in Lourdes de eerste verschijning van Maria herdacht. Tienduizenden pelgrims komen dan naar de Grot waar Bernadette ‘een mooie dame’ zag. Terwijl het in de wintermaanden relatief rustig is in Lourdes, is het op deze bijzondere feestdag soms drukker dan in het hoogseizoen. Het is een belevenis om deze winterbedevaart een keer mee te maken.

Rondreis
We vertrekken enkele dagen eerder met de bus vanuit Nederland. Onderweg bezoeken we diverse beroemde kathedralen in plaatsen als Reims, Amiens, Bazas en Albi. Ook stoppen we in de bedevaartplaats Lisieux, waar de heilige Theresia wordt vereerd. Op 10 en 11 februari zijn we in Lourdes om het feest van Onze-Lieve-Vrouw mee te vieren. Daarna rijden we via Nevers – waar we uiteraard Bernadette even bezoeken – terug naar Nederland.

Lourdes in de winter
Februari beleef je in Lourdes elk jaar anders: soms ligt er een mooi sneeuwdek en soms voelt het alsof de lente al begonnen is. Het belooft hoe dan ook weer een bijzondere en indrukwekkende reis te worden. Ga mee en beleef Lourdes eens anders.

info

www.vnb.nl/reisaanbod/4/8-daagse-winterbedevaart-lourdes---lo2030

organisatieVNB
locatie
plaatsLourdes (Frankrijk)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2020 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl