Vandaag is dinsdag 22 september  

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneerzaterdag 14 december 2019 t/m zondag 5 januari    Evangelie van 2019-12-14
begintijd11:00 uur
eindtijd17:00 uur
 titelKerst in de crypte van de kathedraal
beschrijving

Kerst in de crypte van de KoepelKathedraal met o.a. 300 kerstgroepen in ondergrondse gangen!

Laat je meevoeren en betoveren in de ondergrondse crypte van de KoepelKathedraal van Haarlem. Daar is het kerst! Met wel 300 prachtige kerstgroepen, miniatuurhuisjes, een modelspoorbaan, kerstbomen met duizenden lichtjes, kinderen kunnen er heerlijk knutselen en je kunt er je eigen kerststuk maken.

Een prachtig aangeklede en sfeervol verlichte Charles Dickens-achtige setting. Voor bezoekers van jong tot oud is er iets te beleven. Aan een grote tafel kan je je eigen kerstdecoratie maken en speciaal voor kinderen hebben we een kerstpuzzeltocht en een knutseltafel voor het maken van hun eigen kerststal. We schenken er koffie, Engelse thee, warme chocolademelk en natuurlijk is er glühwein, warme apfelstrudel en kids kunnen hun eigen Brusselse wafel ‘beleggen’.

De kathedraal is op zichzelf al heel bijzonder, maar door een bezoek te brengen aan de avontuur-lijke ondergrondse gangen, waan je jezelf in een sprookje. Een magische wereld vol kerstgroepen, lichtjes en verrassingen. En als je uitgekeken bent kan je ook nog eens een van de torens beklim-men tot 60 meter hoog voor een spetterend uitzicht op de stad Haarlem, de duinen en de zee!

Kom gezellig langs, de geur van warme wafels komt je tegemoet!

De ondergrondse kerstbeleving is te bezoeken van 14 december 2019 tot 5 januari 2020. Openingstijden: maandag t/m zaterdag van 11.00 uur tot 17.00 uur, op zondag van 12.00 uur tot 17.00 uur.

info

www.koepelkathedraal.nl

locatieKathedrale Basiliek van Sint Bavo, Leidsevaart 146
plaatsHaarlem (Noord-Holland)
postcode20
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2020 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl