Vandaag is dinsdag 22 september  

categorie categorie Conferentie
conferentie
wanneerzondag 22 maart    Evangelie van 2020-03-22
(Zondag Laetare)
begintijd09:30 uur
eindtijd12:00 uur
 titelGezinscatechese Augustinusparochie
beschrijving

De Augustinusparochie houdt in 2019/2020 weer een serie gezinscatechese-bijeenkomsten in Voorschoten.

Gezinscatechese, een nieuwe aanpak
De gezinscatechese is voor alle dorpen van de parochie H. Augustinus centraal georganiseerd en is bestemd voor het hele gezin met kinderen in alle leeftijden tot 16 jaar en voor de ouders. Dit laatste is extra belangrijk. De tijden veranderen en ouders hebben vaak niet meer dezelfde kerkelijke bagage als de voorgaande generaties. Bovendien stelt de huidige tijd nieuwe vragen aan het geloof. Ook leert de ervaring dat als ouders zich verdiepen in hun eigen geloof, dit ondersteunend werkt voor het geloof van hun kinderen. Ook nieuw is dat de catechese bedoeld is voor alle kinderen tot 16 jaar.

Data

  • Zondag 17 november 2019
  • Zondag 19 januari 2020
  • Zondag 22 maart 2020
  • Zondag 17 mei 2020

Praktisch

  • Het gaat om 4 zondagochtenden gedurende het schooljaar in het parochiehuis naast de Laurentiuskerk in Voorschoten (Het Bondsgebouw, Leidseweg 102, 2251 LG Voorschoten).
  • Van 09:30 - 10:40 uur is het catecheseprogramma voor de kinderen. Parallel loopt het programma voor de ouders. Dit zal laagdrempelig en tegelijk verdiepend zijn. Ook voor gemengde koppels is het aantrekkelijk om dit samen te volgen.
  • Van 11:00 - 12:00 uur is de gezamenlijke Eucharistieviering in de Laurentiuskerk die maximaal 1 uur zal duren, een viering voor het hele gezin, voor ouders en kinderen.
  • Vormelingen en communicanten volgen een traject dat afzonderlijk wordt verzorgd. Een deel van hun project vindt plaats tijden de gezinscatechese in Voorschoten, waarbij ook de ouders aanwezig zijn.

info

www.parochie-augustinus.nl

locatieHet Bondsgebouw, Leidseweg 102
plaatsVoorschoten (Zuid-Holland)
postcode22
bisdomRotterdam
doelgroepGezin Gezin
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2020 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl