Vandaag is donderdag 13 augustus  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
wanneerdinsdag 24 december 2019    Evangelie van 2019-12-24
begintijd08:30 uur
 titelKerst-voetbedevaart Valkenburg - Banneux
beschrijving

Ook dit jaar vindt weer de traditionele Kerst voetbedevaart van Valkenburg (Limburg) naar Banneux plaats. Op dinsdag 24 december 2019 wordt om 08.30 uur de pelgrimsmis opgedragen in de parochiekerk van de H.H. Nicolaas en Barbara in Valkenburg. Na de reiszegen begint de 51 km lange voetbedevaart naar Banneux.

Route
De bedevaartroute is goed aangegeven middels borden en loopt van Valkenburg via Sibbe, Margraten naar de grensovergang de Plank. Verder via Aubel, Charneux, Battice, Lambermont, Pepinster, Tancremont naar Banneux. Onderweg is aansluiten mogelijk. De kerken van Lambermont en Tancremont nodigen uit voor een bezoek.

Onderweg zijn er genoeg mogelijkheden tot rust in de diverse cafeetjes en herbergen. Volgautos en busjes rijden frequent over de route .Ook het Rode Kruis is met een ambulance aanwezig tijdens de voettocht. Indien iemand niet verder kan lopen of wanneer iemand medische hulp nodig heeft kan assistentie verleend worden.

Nachtmis
Om 21.00 uur wordt in de Boodschapskapel van Banneux de plechtige kerstnachtmis gecelebreerd. Deze H.Mis zal muzikaal worden opgeluisterd door het Jeugdorkest van het Walrams Genootschap Valkenburg.

Met de bus terug
Na de nachtmis, rond 22.30 uur, staan bussen klaar om de pelgrims terug te brengen richting Valkenburg en Maastricht. Het is strikt noodzakelijk zich voor deze bus aan te melden bij mevrouw R.Spits-Vossen, Stiena Ruypers Park 4, 6301 LC Valkenburg. Tel. nummer 043 6015447. Hier kunt U ook voor alle andere informatie terecht. Om zeker te zijn van een plaats in de bus dient men zich uiterlijk dinsdag 17 december 2019 aan te melden.

Intentie
De intentie van deze Kerst - Voetbedevaart is: Wij bidden om vrede in alle landen op voorspraak van Moeder Maria.

Een goede conditie, doelmatige kleding en goed schoeisel zijn vereist, gezien de mogelijk winterse omstandigheden en zwaarte van de voetbedevaart. Daar er gelopen wordt tijdens de donkere uren worden voor de eigen veiligheid reflecterend vest en zaklamp sterk aanbevolen.

De route en overige informatie kunt U vinden op de website www.kerstvoettochtbanneux.nl

Iedereen is van harte welkom!

info

Mw. R. Spits-Vossen
(043) 60 15 447
www.kerstvoettochtbanneux.nl

locatie
plaatsBanneux (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2020 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl