Vandaag is vrijdag 17 januari
Dag van het Jodendom
 

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
wanneermaandag 11 t/m zondag 17 mei    Evangelie van 2020-05-11
(Sint Mamertus)
 titelRelieken H. Bernadette Soubirous in Den Bosch
beschrijving

Dit jaar is het 175 jaar geleden dat Bernadette Soubirous werd geboren en 140 jaar dat zij is gestorven. Aan Bernadette verscheen Maria achttien keer in de Grot van Massabielle te Lourdes.

Vanwege het dubbele jubileum hebben de bisschop van Lourdes en de rector van het Heiligdom besloten dat de reliekschrijn van de Heilige Bernadette een rondreis gaat maken door Europa. De reden hiervoor is om de boodschap van Lourdes (opnieuw) uit te dragen. Daarnaast geeft deze rondgang ook de mogelijk om Lourdes in de eigen leefomgeving te ervaren, bijzonder voor hen die zelf niet in staat zijn om af te reizen naar de Franse Pyreneeën.

In het voorjaar van 2020 zijn de relieken van de Heilige Bernadette in de Benelux-landen. In Nederland zal de reliekschrijn alle bisdommen aandoen. ’s-Hertogenbosch mag de spits afbijten: van 11 tot en met 17 mei 2020 is de reliekschrijn in de kathedraal.

Het programma voor deze bijzondere week in de meimaand volgt later.

info

www.mariajohannes.nl

locatieSint-Janskathedraal Torenstraat 16
plaatsDen Bosch (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2020 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl