Vandaag is zondag 31 mei
1e Pinksterdag / Maria bezoekt haar nicht Elisabet
 

categorie categorie Conferentie
conferentie
wanneerzaterdag 9 november 2019    Evangelie van 2019-11-09
(Kerkwijding Lateraanse Basiliek)
begintijd10:00 uur
eindtijd16:00 uur
 titelOpen Doors-dag
beschrijving

Op de Open Doors-dag 2019 staat de kerk van het Midden-Oosten centraal. Samen willen we onze vervolgde broeders en zusters daar bemoedigen. De huidige situatie in Noord-Syrië maakt opnieuw duidelijk hoe belangrijk dat is. De bijeenkomst vindt plaats in de Jaarbeurs Utrecht (Hal 10-12), Jaarbeursplein, 3521 AL Utrecht.

Sprekers

 • Zuster Annie uit Syrië
  Leidinggevende Center of Hope
  Zuster Annie komt uit Aleppo, de op een na grootste stad van Syrië, die zwaar getroffen is door de burgeroorlog in het land. “Aleppo is gebroken door dood, verwoesting en geweld”, zei zuster Annie in 2016, toen ze in het Britse parlement over haar werk mocht vertellen. Ondanks het geweld bleef zij in de stad om hulp te bieden aan honderden gezinnen, zowel christenen als moslims. Samen met een team vrijwilligers zette zij zich in om de mensen te voorzien van voldoende voedsel, schoon drinkwater en brandstof.
 • Carla Chamoun
  Zangeres
  Muziek en samenzang nemen altijd een belangrijke plaats in op de Open Doors-dag. Dit jaar is er een ook bijzonder gastoptreden van de Libanese zangeres Carla Chamoun. Ze ziet ernaar uit en stelt zich hieronder aan u voor.
 • Mojtaba uit Iran
  Ex-gevangene
  De Iraanse Mojtaba wist wat hem te wachten stond, toen hij in 2012 gearresteerd werd voor het leiden van een huiskerk: dit keer zou hij niet wegkomen met een voorwaardelijke straf. Hij werd opgesloten en zat drie jaar tussen mensen die ernstige misdaden op hun geweten hadden, zoals moord. Mojtaba was doodsbang, totdat God juist daar, in de gevangenis, deuren opende voor het evangelie. “Ik heb geen moment gebeden voor vrijlating.”
 • Daniël uit Irak
  Pastor
  Van jongs af aan kent hij oorlog en vervolging. Pastor Daniël werd geboren tijdens de Golfoorlog en als tiener uit Bagdad verjaagd door Al-Qaida. Als jonge priester besloot hij zich in te zetten voor kinderen die moesten vluchten voor het geweld van IS. Wat hem drijft is hoop: hoop op een betere toekomst voor deze kinderen.

Entree
Tickets voor de Open Doors-dag zijn gratis. Natuurlijk kost de organisatie van de dag wel geld: ongeveer 40 euro per bezoeker. Wilt u bijdragen aan de onkosten? Hartelijk dank!

info

www.opendoors.nl/dag

locatieJaarbeurs Utrecht (Hal 10-12)
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2020 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl