Vandaag is maandag 13 juli  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
wanneerzondag 20 oktober 2019    Evangelie van 2019-10-20
begintijd10:30 uur
 titelGerardus Majellabedevaart Overdinkel
beschrijving

In Overdinkel (parochie Maria Vlucht) vindt zondag 20 oktober 2019 voor de 107de keer de Heilige Gerardus Majella Bedevaart plaats, met als thema: ‘Je bent niet alleen’. Muzikale medewerking zal worden verleend door muziekvereniging Concordia en het dames- en herenkoor. Jaarlijks trekken pelgrims uit heel Twente maar ook uit andere delen van het land naar deze kleine kern voor dit feest ter ere van de heilige Gerardus Majella.

Om 10.30 uur vertrekt de sacramentsprocessie van de kerk naar het park. Aansluitend om 11.00 uur is er een Plechtige Eucharistieviering in het park, met als hoofdcelebrant hulpbisschop Hoogenboom. Na de Mis volgt de processie. Om 15.00 uur is het Sluitingslof in de Gerardus Majella kerk.

“Het Twentse kerkdorp zal dan wederom de plaats zijn waar vele duizenden pelgrims vanuit het hele land bij elkaar zullen komen,” zo verwacht de Gerardus Bedevaart groep Overdinkel. “Velen zullen al meerdere malen Overdinkel bezocht hebben en weten dat deze bedevaart steun en kracht geeft bij alle noden van de pelgrims.”

Voorafgaand aan de bedevaart is er een Triduüm. Op donderdag 17 oktober, vrijdag 18 oktober en zaterdag 19 oktober, elke avond om 19.00 uur, is er in de Gerardus Majella kerk een viering in het teken van Gerardus. Sinds enkele jaren worden er ook kinderactiviteiten georganiseerd tijdens de viering op zondagmorgen.

Meer informatie: parochiecentrum van de Gerardus Majella kerk, bereikbaar op werkdagen tussen 10.00 en 11.30 uur (woensdag gesloten) via tel.: 053 5381304 of via e-mail: gerardusbedevaartoverdinkel@live.nl

Bij het parochiecentrum kunnen ook (mis)intenties worden opgegeven. Kosten intenties: vrije gift. Misintenties: € 5,00. IBAN: NL 35 RBRB 0918845289 t.n.v. W.H. Olde Meierink, o.v.v. Gerardus Bedevaart Overdinkel.

info

(053) 538 13 04
gerardusbedevaartoverdinkel@live.nl

locatieGerardus Majellakerk, Hoofdstraat 76
plaatsOverdinkel (Overijssel)
postcode75
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2020 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl