Vandaag is maandag 13 juli  

categorie categorie Lezing
lezing
Bisdom Roermond
(B Roermond)

Bisdom Roermond

Website E-mail

Postbus 980
6040 AZ  Roermond

Bisschopshuis
Paredisstraat 10
6041 JW Roermond

tel (0475) 386 888

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 19 oktober 2019    Evangelie van 2019-10-19
begintijd13:30 uur
eindtijd15:00 uur
 titelLezing - Psalmen in de liturgie
beschrijving

Psalmen zijn wereldliteratuur. Maar het zijn ook de eigen gebedsteksten van het volk van God. De psalmen horen wezenlijk bij de eredienst van de Kerk. Maar kerkgangers zijn er doorgaans weinig vertrouwd mee. Voor wie er meer over wil weten of ze graag zingt, houdt Ad Voesten op zaterdag 19 oktober een voordracht over psalmen. Tijdens de bijeenkomst zal ook veel samen gezongen worden!

Alles wat zich kan voordoen in het leven van de mens is ergens terug te vinden in de 150 psalmen. Tegelijkertijd verkondigt datzelfde psalmboek ons ook dat niets helemaal buiten God om gaat. Zowel in vreugde en nood, ten tijde van vrede en dreiging, bij geluk en bij diepe tegenslag zoekt het boek van de psalmen het bij God. En al duizenden jaren hebben mensen in die psalmen de kracht en de moed gevonden om inderdaad God te vinden in alle omstandigheden van het leven. Jezus zelf heeft de psalmen gezongen.

De voordracht van Ad Voesten is een initiatief van de Gregoriusvereniging in het bisdom Roermond in samenwerking met de dekenale koorkring Venray. De lezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober in de Catharinakerk in Leunen van 13.30 uur tot 15.00 uur. Deelname is gratis.

info

www.bisdom-roermond.nl/LezingPsalmenLiturgie

organisatieBisdom Roermond
locatieCatharinakerk, Kapelweg
plaatsLeunen (Limburg)
postcode58
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2020 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl