Vandaag is dinsdag 22 september  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneervrijdag 21 t/m zondag 23 februari    Evangelie van 2020-02-21
begintijd18:00 uur
eindtijd16:00 uur
 titelGezinsweekend voor de traditie
beschrijving

Van vrijdagmiddag 21 t/m zondag 23 februari 2020 wordt in Someren een ‘Gezinsweekend voor de Traditie’ georganiseerd door de FSSPX.

Na het grote succes van vorig jaar bent u opnieuw van harte uitgenodigd voor de tweede editie van het gezinsweekend voor de traditie! Deze keer zijn wij te gast in ‘De Hoof’ te Someren (Nederlands Brabant). U kunt vrijdag aansluiten vanaf 18.00 uur en het weekend eindigt zondagmiddag rond 16 uur. Dit weekend wordt geleid door Eerwaarde Heer Bochkoltz uit Antwerpen.

Thema
Het thema van dit weekend is ‘Een katholiek thuis’. Waarin onderscheiden wij ons als katholiek gezin, want de wereldse invloeden zijn behoorlijk sterk. Wat laten wij als ouders wel of niet toe en waarom? Wat geven wij de kinderen vanuit huis mee? Wat vinden de kinderen fijn om te ondernemen rondom het geloof? Er zijn zo veel kleine en grote activiteiten om de katholieke sfeer en geest in het gezin te brengen!

Volwassenen
Over dit thema zullen E.H. Bochkoltz en prof. S. Merclerinteressante voordrachten geven Dr. J. White spreekt over ‘Hoe de wetten van de Kerk goed zijn, ook voor je
Lichamelijke gezondheid’. Bovendien komen de initiatiefnemers van de opstartende organisatie ‘My way schooling’ spreken over verschillende onderwijsmogelijkheden voor katholieke gezinnen. Er zal ook genoeg plaats zijn voor discussie en het delen van ervaringen.

Kinderen
Kinderen, tieners en jongeren worden in zes verschillende leeftijdsgroepen begeleid door een enthousiast team van vrijwilligers. Voor de allerkleinsten zal er een crèche zijn. In deze groepen leren ze het geloof verdedigen en krijgen ze verdieping. Daarnaast wordt er ook gezorgd voor genoeg ontspanning!

Activiteiten
Naast de programmaonderdelen waarbij de leeftijdsgroepen uiteen gaan, is er plaats voor ontspannmg en gezamenlijke activiteiten en genoeg vrije tijd. Zaterdagmiddag staat een mooie activiteit gepland waarbij je samen met jouw gezin op een creatieve manier weergeeft wat jullie belangrijk vinden en wat jullie tot een waardevol gezin maakt. Daarna zullen de Nederanders en Belgen tegen elkaar in een sportwedstrijd strijden en staat er een verzorgde foodtruck klaar om ons van een lekkere maaltijd te voorzien. Zaterdagavond verzamelen we rond het kampvuur en zondagmiddag sluiten we met alle gezinnen het weekend af. Zaterdag en zondag wordt tevens de Heilige Mis opdragen.

Kosten
We proberen de kosten zo laag als mogelijk te houden. Wie kan sponsoren of iets extra storten richte zich hiervoor tot E.H. Bochkoltz l.bochkoltz@fsspx.email

info

jacintha_groot@live.nl

locatieDe Hoof 18
plaatsSomeren (Noord-Brabant)
postcode57
bisdomDen Bosch
doelgroepGezin Gezin
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2020 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl