Vandaag is zondag 5 juli  

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
Radio Maria

Radio Maria

Radio Maria Nederland is een katholiek radiostation en zendt 24 uur per dag, 7 dagen per week uit via DAB+ en internet (website en gratis app voor smartphone en tablet).

Postbus 5045
5201 GA  's-Hertogenbosch
(073) 687 2000 (kantoortijden)
info@radiomaria.nl
www.radiomaria.nl

Radio Maria Vlaanderen zend uit in België via een serie FM frequenties.

Sint Reneldisplein 23
3001 Leuven
016 / 41 47 47
info@radiomaria.be
www.radiomaria.be

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 26 oktober 2019    Evangelie van 2019-10-26
begintijd11:30 uur
 titelOpening tweede studio Radio Maria
beschrijving

In het bijzijn van Mgr. Hendriks zal op zaterdag 26 oktober een tweede studio van Radio Maria Nederland worden geopend op het Heiligdom Onze Lieve Vrouw ter Nood in Heiloo.

Naast de hoofdstudio in ’s-Hertogenbosch wordt er een tweede kleine studio geopend in het Julianaklooster in Heiloo. In deze studio worden opnames of live uitzendingen gemaakt die via de hoofdstudio in Den Bosch worden uitgezonden.

Jeroen de Wit, rector van het Heiligdom, is hier enthousiast over: “Naar mijn idee sluiten onze visies en doelstellingen naadloos op elkaar aan: Door Maria tot Jezus. We geloven dat Maria een belangrijke voorspreekster en middelares is om mensen tot een relatie met Jezus te leiden. Nieuwe Evangelisatie met Maria als Ster. Radio Maria in de lucht, wij op de grond: een win-win-situatie”.

“We bouwen het rustig op. Voor het verzorgen van uitzendingen hangt bij Radio Maria veel af van de beschikbare vrijwilligers. Dit zal ook in Heiloo het geval zijn”, zegt Lars Gerfen, teamleider van Radio Maria Nederland. Bestuursvoorzitter Ger Zimmermann geeft aan dat Radio Maria met deze stap nieuwe mensen wil bereiken. “De mogelijkheid om op een nieuwe plaats in Nederland nieuwe gedreven mensen aan te trekken om de Blijde Boodschap van Jezus Christus via de radio uit te dragen past volledig in de ontwikkeling van Radio Maria. Het Heiligdom in Heiloo is daarbij een welhaast ideale plek.”

De studio in Heiloo wordt op zaterdag 26 oktober officieel geopend door Mgr. Jan Hendriks die vanaf de eerste verkennende gesprekken betrokken is bij de totstandkoming van de samenwerking. “Het past wel heel goed dat Radio Maria aanwezig zal zijn in een bedevaartsoord waar Maria bijzonder wordt vereerd. We zijn blij Radio Maria te kunnen verwelkomen en op 26 oktober aanstaande de studio te openen”, aldus de bisschop.

Radio Maria Nederland en het heiligdom in Heiloo nodigen alle geïnteresseerden uit om bij deze feestelijke gebeurtenis aanwezig te zijn. Het begint om 12.00 uur met een Eucharistieviering waarbij mgr. Jan Hendriks de hoofdcelebrant zal zijn. Daarna volgt de officiële opening en een gezamenlijke lunch met alle aanwezigen.

Programma
11.30 uur - Rozenkransgebed
12.00 uur - Eucharistieviering met mgr. Jan Hendriks
13.15 uur - Opening van de studio
13.30 uur - Lunch voor alle aanwezigen in het gastenhuis
14.45 uur - Slotwoord en afsluitend gebedsmoment

info

www.radiomaria.nl
www.olvternood.nl

organisatieRadio Maria
locatieDiocesaan Heiligdom Onze Lieve Vrouw ter Nood, Hoogeweg 65
plaatsHeiloo (Noord-Holland)
postcode18
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2020 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl