Vandaag is vrijdag 10 juli  

categorie categorie Liturgie
liturgie
Bisdom Rotterdam
(B Rotterdam)

Bisdom Rotterdam

Website E-mail

Bisdombureau
Koningin Emmaplein 3
3016 AA Rotterdam

tel (010) 281 51 71

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 16 november 2019    Evangelie van 2019-11-16
begintijd11:00 uur
 titelDiakenwijding Michael Machielse OP
beschrijving

Op zaterdag 16 november zou Mgr. Van den Hende door handoplegging en gebed Melchior Kerklaan tot diaken wijden voor het bisdom Rotterdam. Door een ongelukkige val zal helaas Melchior Kerklaan de wijdingsplechtigheid niet mee kunnen maken. Er zal daarom één wijdeling zijn: Michael Magielse OP. Met Melchior wordt een nieuwe datum gekozen voor de diakenwijding.

Melchior Kerklaan kwam op vrijdag 8 november thuis ongelukkig ten val. Hij heeft daarbij zijn heup gebroken. Melchior is inmiddels geopereerd en aan het herstellen in het ziekenhuis. Dit laat kanselier Frits Vermeulen weten in een brief die aan pastorale beroepskrachten, parochies en donateurs van Vronesteyn wordt verstuurd. “De diakenwijding van Melchior Kerklaan moet helaas worden uitgesteld. Wij leven mee met Melchior en met zijn vrouw Roseriet.”

Komende zaterdag 16 november zal alleen Michael-Dominique Magielse OP de diakenwijding ontvangen. “Wij hopen dat u komende zaterdag aanwezig bent om de wijding van Michael-Dominique mee te vieren, hem van harte met ons gebed en onze aanwezigheid te steunen op deze dag. En we zullen bidden om een goed herstel van Melchior.”

De wijdingsviering in de HH. Laurentius en Elisabeth Kathedraal begint om 11.00 uur. Voorafgaand aan de eucharistieviering is het tussen 10.00 uur en 10.45 uur mogelijk het sacrament van boete en verzoening te ontvangen (Mariakapel links achterin de kerk). Na afloop van de viering is er gelegenheid om de nieuwe diaken en elkaar te ontmoeten.

info

www.bisdomrotterdam.nl

organisatieBisdom Rotterdam
locatieH. H. Laurentius en Elisabeth kathedraal, Mathenesserlaan 305
plaatsRotterdam (Zuid-Holland)
postcode30
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2020 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl