Vandaag is donderdag 21 november
Opdracht heilige Maagd Maria in de tempel
 

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
wanneerzaterdag 30 november    Evangelie van 2019-11-30
begintijd11:00 uur
 titelInternationale viering Empels Mirakel
beschrijving

De feestdag van Maria Onbevlekt Ontvangen op 8 december wordt in de Heilige Landelinuskerk te Empel jaarlijks op bijzondere wijze herdacht. Een delegatie hooggeplaatste Spaanse militairen komt sinds 2007 naar Empel om rondom dit feest het ‘Wonder van Empel’ te vieren. Elk jaar komen er meer militairen met hun gezinnen naar Empel.

In 2018 waren er ongeveer 300 Spanjaarden. Dit jaar verwachten we hen op zaterdag 30 november. Gezamenlijk vieren we dan om 11.00 uur de Heilige Mis in de kerk van Empel. Daarna gaan we naar de dijk om hulde te brengen aan Maria bij de kapel van Oud Empel, waarna de Spaanse delegatie aan de oevers van de Maas uitleg zal geven over het Wonder dat geschiedde in 1585.

Iedereen is uiteraard van harte welkom om deze bijzondere traditie bij te wonen.

info

empelsmirakel.nl

locatie
plaatsEmpel (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2019 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl