Vandaag is donderdag 28 mei  

categorie categorie Cursus
cursus
Bisdom Breda
(B Breda)

Bisdom Breda

Website E-mail

Postbus 90189
4800 RN Breda

Veemarktstraat 48
4811 ZH Breda

tel (076) 522 34 44
fax (076) 521 62 44

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneervanaf maandag 7 oktober 2019    Evangelie van 2019-10-07
(Heilige Maagd Maria van de Rozenkrans)
begintijd19:15 uur
eindtijd21:30 uur
 titelBasiscursus parochiebestuur
beschrijving

Het Sint Franciscuscentrum, het vormingscentrum van Bisdom Breda, start op maandag 7 oktober 2019 met de Basiscursus Parochiebestuur in het Centrum Bovendonk te Hoeven. De cursus omvat vijf avonden en biedt in compacte vorm inzicht in de basiselementen van het besturen van een parochie.

De cursus is vooral bedoeld voor parochiebestuurders die onlangs benoemd zijn. De cursus is ook interessant voor bestuurders die al langer in functie zijn en die de cursus nog niet eerder of al langer geleden volgden.

Onder meer de volgende thema’s komen aan de orde:

  • Waar gaat het om in een parochie, wat wordt er van de parochie verwacht, welke mogelijkheden zijn er voor parochievernieuwing?
  • Wat is de positie, de functie en de taak van een parochiebestuurder?
  • Wat houdt besturen van een parochie in en hoe ontwikkel je goed leiderschap?
  • Met wie heb je als parochiebestuurder te maken en hoe geef je vorm aan die relatie?
  • Vanuit welke spiritualiteit oefent een parochiebestuurder haar/zijn taak uit?

Eigen vragen en ervaringen
Er is ruimte om in te gaan op eigen vragen en ervaringen van de cursisten. Tijdens de vijfde avond zijn de cursisten te gast in het bisdomkantoor in Breda. Deze avond is er een ontmoeting met de bisschop, de staf van het bisdom en de diensten van het bisdom.

Praktisch
Cursusdata zijn: maandagen 7, 14 en 28 oktober en 11 november, van 19.15 uur tot 21.30 uur in Centrum Bovendonk, Hofstraat 8 te Hoeven, en maandag 25 november van 18.00 uur tot 21.30 uur (inclusief een broodmaaltijd): afsluitende bijeenkomst in het bisdomkantoor te Breda. De kosten voor de cursus worden gedragen door het bisdom.

info

sintfranciscuscentrum.nl/vorming/basiscursus-parochiebesturen-2019

organisatieBisdom Breda
locatieBovendonk, Hofstraat 8
plaatsHoeven (Noord-Brabant)
postcode47
bisdomBreda
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2020 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl