Vandaag is dinsdag 4 augustus  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzaterdag 21 december 2019    Evangelie van 2019-12-21
(Sint Thomas)
begintijd19:30 uur
eindtijd21:00 uur
 titelKerstconcert - St. Johns College Choir
beschrijving

Deze kerstperiode is het wereldberoemde Saint Johns College Choir uit Cambridge, één van Engelands meest vermaarde koren, weer in Nederland voor een tournee. Engeland is het land van de tradities. De twee overgebleven jongenskoren uit Cambridge, die van King’s College en van St John’s College worden wel gezien als de beste jongenskoren ter wereld. Het koor bestaat al vanaf 1670 en zingt voor de hoge stemmen nog altijd met jongens.

Het koor maakt dus nog altijd gebruik van uitsluitend jongens en mannen. De zeer getalenteerd jonge musici (8 tot 12 jaar), zijn verbonden aan de koorschool en musiceren naast hun lesprogramma dagelijks met het koor en spelen minstens één maar vaak twee of meer muziekinstrumenten. De alt-, tenor- en baspartijen worden gezongen door mannen in de leeftijdscategorie van 18 tot 22 jaar. Voorwaarde is dat zij ook actief een studie volgen aan de universiteit van Cambridge. Het drukke koorprogramma is voor hen overigens geen excuus om lage cijfers te halen: bij onvoldoende academische prestaties moeten zij het koor verlaten.

Strenge eisen dus, maar de kwaliteit is er naar. De koorperiode blijkt voor iedereen, vooral op latere leeftijd, een belangrijke periode in het jonge leven. Het samen op topniveau presteren, vereisen discipline, doorzettingsvermogen en sociale vaardigheden, levenslessen die men niet snel vergeet. Enkelen zullen later een muzikale carrière kiezen.

Naast de dagelijkse verplichtingen in de College Chapel, zingt het koor jaarlijks concerten over heel de wereld. Het koor heeft ook veel cd’s opgenomen.

Op 21 december bezoekt het koor Breda. Het enige publiek toegankelijke concert dat zij dit jaar in Nederland geven. Het koor is te gast bij het Sacramentskoor in Breda. Zij zullen hun medewerking verlenen aan het concert.

Op het programma staat dit jaar uiteraard weer een mooi aanbod aan prachtige Kerst Carols. Het koor staat onder leiding van Andrew Nethsingha.

info

www.sacramentskerkbreda.nl

locatieSacramentskerk, Zandberglaan 58
plaatsBreda (Noord-Brabant)
postcode48
bisdomBreda
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2020 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl