Vandaag is woensdag 26 februari
Aswoensdag
 

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneerzaterdag 7 september 2019    Evangelie van 2019-09-07
 titelQuirinuswandeling Wahlwiller
beschrijving

Op zaterdag 7 september - tijdens het Quirinusoctaaf - organiseert de parochie van Wahlwiller traditioneel haar twee pelgrimswandelingen. Voor de stevige wandelaars is er een 30 km lange tocht vanuit het Eifeldorpje Rott, vanwaar ruim honderd jaar geleden de Quirinus-verering naar Wahlwiller is gekomen. Tegelijkertijd is er voor de andere wandelliefhebbers een rondwandeling van 12 km vanuit Wahlwiller naar het pelgrimskerkje van Holset.

Rott - Wahlwiller
De wandeling van Rott (bij Roetgen, ten zuiden van Aken), naar Wahlwiller begint in het achter het Quirinuskerkje gelegen parochiezaal, waar de pelgrims om 8.45 uur een pelgimsontbijt wordt aangeboden door de parochie van Rott. Aansluitend is er een korte wegzendviering in de kerk.

De landschappelijk fraaie ‘drielandentocht’ gaat o.a. via Lichtenbusch (B), de bron van de Geul, het Aachener Wald, het Drielandenpunt en het pelgrimsplaatsje Holset. Daar worden de pelgrims opgewacht door andere pelgrims die de kortere rondwandeling vanuit Wahlwiller maken.

Wahlwiller - Holset - Wahwiller

Deze alternatieve wandeling van 12 km begint om 13 uur aan het kerkje van Wahlwiller en gaat via Oud-Lemiers naar Holset, waar de pelgrims uit Rott worden opgewacht. Na een gezamenlijke pauze en een gebed bij de Lourdesgrot aan het Genovevakerkje, leggen beide groepen samen de laatste 6 km af naar Wahlwiller. Daar wordt rond 17.15 uur de dubbele pelgrimage afgesloten met een korte bezinning en zegening met de relikwie van de H.Quirinus. Daarna staat een heerlijke pelgrimssoep met brood voor u klaar. Voor een tegemoetkoming in de kosten is er de mogelijkheid voor een vrije gave bij de gezamenlijke afsluiting in de kerk.

Aanmelden moet, vóór maandag 2 september
Om alle afspraken met vervoer en eten in goede banen te leiden, is aanmelden verplicht; en wel vóór maandag 2 september. De wandelaars voor de lange wandeling worden om 8 uur vanuit Wahlwiller per auto weggebracht naar Rott. Wandelaars én chauffeurs kunnen zich daarvoor aanmelden bij dhr. Marcel Ploemen. Per telefoon: 043 - 451 20 60 of 06 - 33 88 39 55 of via zijn e-mail.

info

(043) 451 20 60
(06) 33 88 39 55
menmploemen@home.nl

locatie
plaatsWahlwiller (Limburg)
postcode62
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2020 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl