Vandaag is zaterdag 15 augustus
Maria Tenhemelopneming
 

categorie categorie Cursus
cursus
Bisdom Den Bosch
(B Den Bosch)

Bisdom Den Bosch

Website E-mail

Postbus 1070
5200 BC Den Bosch

Parade 11
5211 KL Den Bosch

tel (073) 6125488
fax (073) 6136850

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerdinsdag 1 oktober 2019    Evangelie van 2019-10-01
begintijd18:00 uur
eindtijd21:30 uur
 titelCursus tiener- en jongerenpastoraat - avond 2
beschrijving

In het najaar van 2019 wordt in Bisdom Den Bosch een cursus tiener- en jongerenpastoraat gehouden voor begeleiders. Het bestaat uit drie avonden die plaatsvinden in het Bisdomkantoor, Parade 11 te ’s-Hertogenbosch.

  • dinsdag 10 september 2019
  • dinsdag 1 oktober 2019
  • dinsdag 19 november 2019

Het overkoepelende thema van de cursus dit jaar is de betrokkenheid van tieners en jongeren in de parochie. In de drie cursusavonden wordt dit thema vanuit drie verschillende invalshoeken benaderd.

Avond 1: ‘Het doorgeven van geloof aan de volgende generaties’
Dinsdagavond 10 september 2019, 18.00u – 21.30 uur
Gastspreker van de avond is Tim Schilling, werkzaam bij het Centrum voor Parochiespiritualiteit. Hij zal samen met de cursisten dieper ingaan op de geloofsoverdracht- en opvoeding, met vragen als “Wat is geloof?” en “Kun je geloof daadwerkelijk doorgeven?” Zijn stelling is: “Bepalend voor geloofsopvoeding en missionaire inzet is de staat van je eigen geloof. Je moet dus eerst ervoor zorgen dat je zelf groeit in de relatie met God, wil je het kunnen doorgeven.”

Avond 2: ‘Growing Young’
Dinsdagavond 1 oktober 2019, 18.00u – 21.30 uur
Gastspreker van de avond is Anko Oussoren van het Praktijkcentrum (voor onderzoek en dienstverlening in de kerken). Anko’s passie ligt bij het jeugdwerk en het missionair kerk-zijn. Samen met de cursisten gaat hij dieper in op het boek ‘Growing Young’ van Kara Powell. Wat hebben kerken nodig om aantrekkelijk te zijn voor jongeren? ‘Growing Young’ is een Amerikaans onderzoek naar wat kenmerkend is voor geloofsgemeenschappen met actief betrokken jongeren tussen de 15 en 29 jaar. Tijdens deze cursusavond wil Anko met de cursisten de 6 hoofdlijnen van Powell bestuderen en brainstormen over hoe deze punten een plek kunnen krijgen in de eigen parochie.

Avond 3: ‘Als God renoveert’ en ‘Rebuilt’
Dinsdagavond 19 november 2019, 18.00u – 21.30 uur
Gastspreekster van de avond is Mirjam Spruit, werkzaam bij het Centrum voor Parochiespiritualiteit. Samen met de cursisten wil Mirjam de boeken ‘Als God renoveert’ en ‘Rebuilt’ onder de loep nemen en er concreet mee aan de slag gaan. Wat zijn kenmerken of waarden van parochies die groeien en ook aantrekkelijk zijn voor jongeren? Wat kunnen we leren vanuit deze boeken - en de ervaringen die hiermee inmiddels zijn opgedaan - voor het tiener-en jongerenpastoraat?

Opgeven
Opgeven voor de cursus kan door een e-mail te sturen naar jongeren@bisdomdenbosch.nl
Het is ook mogelijk u in te schrijven voor één of twee avonden, de avonden staan inhoudelijk los van elkaar. Het volgen van de complete cursus wordt voor het totaalbeeld natuurlijk wel aan u aanbevolen.

info

jongeren@bisdomdenbosch.nl
www.jongbisdomdenbosch.nl

organisatieBisdom Den Bosch
locatieBisdomkantoor, Parade 11
plaatsDen Bosch (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2020 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl