Vandaag is donderdag 14 november  

categorie categorie Bezinning
bezinning
wanneerzondag 11 augustus    Evangelie van 2019-08-11
begintijd11:45 uur
 titelHerdenking kapelaan Koopmans
beschrijving

Op 9 augustus is het precies 75 jaar geleden dat Kapelaan Koopmans door de Duitse bezetter werd doodgeschoten voor zijn pastorie aan de Muntel. Het plein voor de pastorie is sindsdien omgedoopt in Kapelaan Koopmansplein en een monument houdt de gedachtenis levend aan dit gebeuren.

Dit jaar willen we, in samenwerking met de gemeente ’s-Hertogenbosch, op bijzondere wijze stilstaan bij dit gebeuren. Dit past ook in de reeks herdenkingen die dit najaar worden gehouden in het kader van 75 jaar bevrijding. Op zondag 11 augustus aanstaande zal er tijdens de Eucharistieviering van 11.45 uur in de kathedraal stil worden gestaan bij het leven en sterven van Kapelaan Koopmans. Aansluitend vindt er een korte plechtigheid plaats bij het monument aan het Kapelaan Koopmansplein.

info

www.mariajohannes.nl

locatieSint-Janskathedraal Torenstraat 16 en Kapelaan Koopmansplein
plaatsDen Bosch (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2019 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl