Vandaag is zaterdag 15 augustus
Maria Tenhemelopneming
 

categorie categorie Conferentie
conferentie
Bisdom Haarlem-Amsterdam
(B Haarlem)

Bisdom Haarlem-Amsterdam

Website

Postbus 1053
2001 BB Haarlem

Leidsevaart 146
2014 HE  Haarlem

tel (023) 5112 600
fax (023) 5112 629

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneervrijdag 27 september 2019    Evangelie van 2019-09-27
begintijd11:00 uur
eindtijd14:45 uur
 titelStudiedag parochievernieuwing
beschrijving

Op vrijdag 27 september 2019 zal Bisdom Haarlem-Amsterdam in het Diocesaan Heiligdom te Heiloo een studiedag organiseren over parochievernieuwing. Daarover zijn o.a. twee boeken verschenen ‘Rebuilt’ en ‘Als God renoveert’, die op die dag centraal zullen staan.

Steeds meer parochies zoeken naar wegen van vernieuwing. Hoe kunnen we samen het geloof blijven beleven en doorgeven?

Durven uitkomen voor ons geloof is niet altijd eenvoudig. Hoe doen we dat, wat vertellen we dan en is er echt belangstelling voor. Er zijn parochies en bewegingen die hier al ervaring mee hebben. Deze dag is bedoeld om vanuit die ervaringen andere parochies op weg te helpen.

Voor wie
De bisschoppen nodigen allen die werkzaam zijn in het pastoraat, alsmede besturen en kernvrijwilligers uit om deze dag mee te maken. Vooral parochies die al volop met deze thema’s bezig zijn. De dag wordt georganiseerd in samenwerking met het Katholiek Alpha Centrum, dat zich al twintig jaar inzet voor pre-catechese en nieuwe evangelisatie.

Globale programma
Het algemene deel van de dag begint om 11.00 uur in het Julianaklooster (inloop 10.30 uur) en eindigt om 15.00 uur met een Eucharistieviering in de grote bedevaartskapel van het heiligdom. Er zijn aan de dag geen kosten verbonden.

Feestelijke dag: Mgr. dr. J. Hendriks 40 jaar priester
De afsluitende Eucharistieviering staat in het teken van het 40-jarig priesterfeest van onze bisschop-coadjutor Mgr dr. J. Hendriks. Hij werd op 29 september 1979 gewijd. Iedereen is van harte welkom bij deze viering aanwezig te zijn. Na afloop is er in het Oesdom gelegenheid de jubilaris te feliciteren.

Praktische informatie

  • Datum: vrijdag 27 september 2019
  • Aanvang: 11.00 uur (inloop 10.30 uur)
  • Om 15.00 uur Feestelijke Eucharistieviering, aansluitend receptie
  • Locatie: Julianaklooster, Hoogeweg 65, 1851 PJ Heiloo
  • Aanmelden via: info@olvternood.nl

info

info@olvternood.nl

www.rk-alphacentrum.nl
www.bisdomhaarlem-amsterdam.nl
www.olvternood.nl

organisatieBisdom Haarlem-Amsterdam
locatieDiocesaan Heiligdom Onze Lieve Vrouw ter Nood, Hoogeweg 65
plaatsHeiloo (Noord-Holland)
postcode18
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2020 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl