Vandaag is donderdag 5 december  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
Bisdom Breda
(B Breda)

Bisdom Breda

Website E-mail

Postbus 90189
4800 RN Breda

Veemarktstraat 48
4811 ZH Breda

tel (076) 522 34 44
fax (076) 521 62 44

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerdinsdag 6 t/m woensdag 7 augustus    Evangelie van 2019-08-06
(Gedaanteverandering van Jezus)
 titelBredase bedevaart naar Kevelaer - 300 Jaar
beschrijving

In 2019 bestaat de Bredase broederschap van Onze Lieve Vrouw van Kevelaer 300 jaar. Dit viert de broederschap tijdens een jubileumjaar. De hoogtepunten van het jaar vormen de plaatsing van het broederschapsbeeld in de devotiekapel in de kathedraal en de jaarlijkse bedevaart op 6 en 7 augustus 2019 naar Kevelaer.

Programma
De bedevaart heeft dit jaar ook een aangepaste opbouw. “Op 6 augustus arriveren we in de middag in Kevelaer,” vervolgt vicaris Wiertz. “De pastoor van Kevelaer heet ons welkom. Er zal een boeteviering met biechtgelegenheid zijn. Na de avondmaaltijd is er een eucharistieviering en trekken we daarna in processie naar de genadekapel. Daar bidden we een avondgebed. De tweede dag staan we uitdrukkelijk bij ons jubileum. We hopen dan op de aanwezigheid van veel pastorale beroepskrachten uit het bisdom. In alle vroegte bidden we de kruisweg. Om 11.15 uur is er een feestelijke eucharistieviering bij gelegenheid van het driehonderdjarig bestaan van de broederschap. Een vijftal blazers ondersteunt de viering met muziek. Na de viering volgt een feestelijk samenzijn met een receptie. Dit duurt tot ongeveer 15.00 uur wanneer wij huiswaarts keren.”

info

www.bisdombreda.nl

organisatieBisdom Breda
locatie
plaatsKevelaer (Duitsland)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2019 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl