Vandaag is donderdag 28 mei  

categorie categorie Liturgie
liturgie
wanneerzondag 13 oktober 2019    Evangelie van 2019-10-13
begintijd10:00 uur
 titelHeiligverklaring kardinaal Newman
beschrijving

Op zondag 13 oktober 2019 zal de Zalige kardinaal John Henry Newman door paus Franciscus heilig worden verklaard te Rome. De Eucharistieviering begint om 10.00 uur en zal live worden gestreamd door EWTN.

Newman, een voormalig Anglicaans priester die in 1845 katholiek werd en uiteindelijk kardinaal, wordt beschouwd als een van de meest invloedrijke figuren uit zijn tijd voor zowel het Anglicanisme als het rooms-katholicisme.

Als een belangrijk predikant in zijn jaren als Anglicaans priester, was hij een van de belangrijkste leiders van de Oxford-beweging die een opleving veroorzaakte in de Victoriaanse kerk van Engeland die zich verspreidde rond de Anglicaanse communie.

Hij blijft een centrale figuur in zowel de katholieke als de anglicaanse theologie: een diepgewortelde geleerde, krachtige prediker en de grondlegger van religieuze gemeenschappen.

Newman, die in 2010 zalig werd verklaard door paus Benedictus XVI, wordt ook herdacht in de kalender van de Church of England op de datum van zijn overlijden - 11 augustus.

Vijf heiligverklaringen
Behalve kardinaal Newman zullen nog vier zaligen heilig worden verklaard:

India zuster Mariam Thresia Chiramel Mankidiyan (1876-1926)
Italië zuster Giuseppina Vannini (1859-1911)
Brazilië zuster Irmã Dulce Lopes Pontes (1914-1992)
Zwitserland Marguerite Bays (1815-1879)

info

www.newmancanonisation.com

locatie
plaatsRome (Italië)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2020 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl