Vandaag is dinsdag 16 april
Verjaardag paus Benedictus XVI
 

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
wanneerzaterdag 6 juli 2019    Evangelie van 2019-07-06
begintijd08:00 uur
 titelFietsbedevaart Kerkrade - Munstergeleen
beschrijving

Op zaterdag 6 juli wordt vanuit Kerkrade een fietsbedevaart georganiseerd naar Munstergeleen, waar de H.Pater Karel vereerd wordt in het dorp waar hij geboren is. Om 8.00 uur vertrekken we vanaf de Lambertuskerk (Kerkrade) om vervolgens rond 8.10 uur de reiszegen te ontvangen bij de kerk van Chevremont. Rond 9.00 uur is er een opstapplaats in Waubach bij de sportvelden.

Een 25 kilometer lange tocht, door mooi natuurgebied, zal ons brengen naar Munstergeleen waar de heilige Pater Karel is geboren en getogen. Rond 11.00 uur zullen we in de schuurkapel, dat naast zijn geboortehuis ligt, de H.Mis vieren om aansluitend gezamenlijk iets te eten.

Pater Karel, geboren in 1821 in Munstergeleen, ging als Passionist naar Ierland waar hij als een heilige heeft geleefd. Zijn eenvoud en godsvrucht tekenden zijn leven, en al tijdens zijn leven was hij vooral bij de allerarmsten bekend als ‘de heilige met de zegenende handen’. Nu komen er naar zijn geboorteplaats vele pelgrims, om er hun noden op zijn voorspraak aan God voor te leggen.

Aanmelden voor deze bedevaart kan bij pastoor: hanskreuwels@gmail.com
Wilt U s.v.p. bij opgave s.v.p. ook doorgeven wat U na afloop wenst te eten? Men kan natuurlijk ook met de auto naar Munstergeleen komen. Wilt U zich ook in dat geval opgeven i.v.m. de maaltijd na afloop?

Met hartelijke groet,

Pastoor Hans

info

(06) 50 59 50 13
hanskreuwels@gmail.com
pfkrd.nl

locatieSt. Lambertuskerk, Kerkplein 8
plaatsKerkrade (Limburg)
postcode64
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl