Vandaag is zondag 15 december
3e zondag vd Advent - Gaudete
 

categorie categorie Lezing
lezing
wanneerdinsdag 25 juni    Evangelie van 2019-06-25
begintijd20:00 uur
 titelLezing Mgr. De Korte - Laudato Si
beschrijving

Op dinsdag 25 juni om 20.00 uur komt Mgr. dr. Gerard de Korte spreken in de Open Hof in Drunen.

Laudato Si is een encycliek van paus Franciscus die gaat over een verantwoorde omgang met onze aarde. Het is een oproep aan alle mensen van goede wil om de zorg voor de aarde serieus te nemen en een halt toe te roepen aan de cultuur van verspilling. De klimaatcrisis, de vervuiling van het milieu en sociaal-economische ongelijkheid vragen om een globalisering van barmhartigheid en solidariteit. Met zijn pleidooi voor een integrale ecologie verbindt Franciscus micro-ethiek, sociale ethiek en het thema van de duurzaamheid.

Bisschop De Korte zal spreken over de encycliek en wat dit voor ons concreet kan betekenen. Mgr. dr. Gerard de Korte is theoloog, historicus en bisschop-referent voor Kerk en samenleving.

De lezing is vrij toegankelijk.
Aanmelden is vereist en kan per e-mail of telefoon.

info

Erik Buster
(0416) 37 22 15 (werkdagen 09.00 - 12.00 uur)
erikbuster93@gmail.com

parochie@wonderbaremoeder.nl
www.wonderbaremoeder.nl

locatieOpen Hof, Vennestraat 57
plaatsDrunen (Noord-Brabant)
postcode51
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2019 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl